Hva er Solenoid Switch?

 En magnetbryter er en enhet som har en liten mengde strøm et magnetfelt som vil deretter opprette en forbindelse til en mye større strømkilde benyttes. Generelt er disse anordninger i et sylindrisk metallhus som omfatter et metall spiral, metallstang, og fire eller flere elektriske kontakter. Disse bryterne er svært vanlig i biler og utstyr med sammenlignbare motorer. I en bil en elektromagnetisk bryter, gjøres tilkoblingen, når nøkkelen vris til å ta og bruke den til å koble til større og kraftigere batteri av bilen på Cara € ™ s elektriske systemet.

 De fleste av de elektromagnetiske brytere deler en grunnleggende utforming. En metall spole brukes til å gi en stabil og forutsigbar magnetfelt når en liten mengde av strøm som går gjennom den. Dette synes i hovedsak spolen i et finstemt elektromagnet. Generelt er et par terminaler som er koblet til begge ender av spolen, som er forbundet med en lav strømkilden.

 Inne i spolen, har elektromagnetiske bryter en magnetisk metallstang som holdes fast, men løs nok til å skyve frem og tilbake inne i spolen. Når spolen får strøm, det magnetiske felt som driver stangen helt til den ene ende av spolen. Det er her det andre sett kontakter er. Når stangen er på plass, er det en krets sammen med de tyngre forbindelser og sikrer som strømmer gjennom systemet. Denne sammenstilling blir så innelukket i en metallhuset for å redusere korrosjon og beskytter systemet og fagene.

 Selv om det er mulig å finne en kontaktor på en rekke punkter, er langt den vanligste i startsystem moderne biler. Slike systemer bruker vanligvis den samme grunnleggende bytte design. Kretsen fra tenningssystemet når nøkkelen vris er forbundet med spolene. Dette laster spoler og gjør en viktig forbindelse til bilbatteriet. Kraften av batteri leverer strøm til å starte bilen.

 Disse bryterne er svært forutsigbar og pålitelig, og det er derfor de blir brukt så mye. Fordi det elektromagnetiske bryteren doesnâ € ™ t inneholde noen reelle elektriske eller mekaniske deler, det er virkelig vanskelig å bryte ned systemet. Så lenge kapslingen er intakt, vil operasjonen tørke og holder seg i lang tid. Vanligvis bryte den vanligste årsaken til en magnet bryteren er korrosjon på forbindelser som vandrer fra utsiden.

  •  Elektromagnetisk bryter som kan koble bilbatteriet til det elektriske systemet i bilen.
  •  Syv elektromagneter.
  •  Når en bil tenningen er slått på, aktiverer den starteren stafetten.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha