Hva er Souvlakia?

 Souvlakia, også kjent som "Souvlaki" er en av de typiske retter i de greske street mat retter. Souvlakia bestå skjev og grillet kjøtt kan serveres med pitabrød, tomater, løk og tzatziki. Souvlakia hans greske kolleger i den tyrkiske shish-kebab.

 I den greske språket, souvlakia bokstavelig betyr «små spioner." Souvlaki datoer så langt tilbake som det gamle Hellas, der en tallerken ble servert kalt "kandaulos", laget med grillet kjøtt, ost og dill innpakket i et pitabrød. Under den bysantinske perioden, er det registreringer av selgere som souvlakia som gatemat i Konstantinopel, noe som gjør det til en klassisk form for hurtigmat. I dag er det servert i restauranter over Hellas og greske restauranter over hele verden.

 Hovedkomponenten Souvlaki er den skjeve kjøtt med forskjellige oppskrifter med ulike kjøttpålegg. Pitta inneholder svinekjøtt souvlaki pitta kebab inneholder lam og pitta-kotopoulo har kylling. Noen restauranter og matboder med bruke souvlaki sjømat i oppskrifter eller tilby vegetariske gjengivelser av den klassiske parabolen.

 Nøkkelen til å forberede souvlakia kjøtt marinade. Noen oppskrifter inkluderer rødvinseddik, olivenolje og sitronsaft. Urter, vanligvis gresk oregano og timian, legges til de flytende bestanddeler. Souvlaki marinering av kjøtt i denne blanding i et par timer, noe som resulterer i en smakfull kjøtt. Noen oppskrifter anbefaler at kjøttet skal bli marinert i mer enn 24 timer.

 Etter threading kjøttstykkene på tre eller metall, er souvlakia grillet over høy varme, med utvendig caramelizes. Kokker bør kjøttet se nøye, men fordi det fortsatt må være saftig inni. Matlaging souvlaki på svært høy varme kan tørke ut kjøttet på spyd. Etter grilling kjøtt kokker mai krydre med salt, pepper og en klype paprika.

 Teknisk sett "Souvlaki" refererer bare til skjev kjøtt, som er vanligvis servert på spidd. Utenlandske varianter av kebab og souvlaki oppskrift alternerende kjøttet med ulike typer grønnsaker, for eksempel paprika, sopp og løk. Tradisjonelt souvlakia blir servert innpakket i en runde med pita, men. Noen kokker serverer fersk løk, tomater og persille med souvlaki kjøtt. Retten kan serveres med en tykk klatt tzatziki, en dip laget med gresk yoghurt, agurk, hvitløk, og noen ganger dill eller mynte.

  •  Souvlaki betyr "små spioner" på gresk.
  •  Oregano er en nødvendig krydder Souvlaki marinade.
  •  En touch av pepper er ofte brukt til sesong kjøtt souvlakia.
  •  Souvlakia ligner tyrkisk stil shish-kebab.
  •  Greske souvlaki er ofte toppet med en krydret saus laget med gresk yoghurt, hvitløk og urter.
  •  Pitabrød, som ofte brukes i å lage souvlakia.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha