Hva er Space penner?

 Space penner ble opprinnelig utviklet i 1965 av Paul Fisher fra Fisher Pen Company. I motsetning til det mange tror, ​​ble Fisher ikke gitt en multi-million regjeringen kontrakt for hans revolusjonerende penner. Den faktiske salgsprisen av de opprinnelige 400 pins selges til NASA var $ 2,95 USD per stykke. Selv opprinnelig ment for det amerikanske romprogrammet alene, plass penner senere ble populært med de sovjetiske kosmonauter. De fortsetter å brukes på alle bemannede romferd siden 1967.

 Både astronauter og kosmonauter opprinnelig brukt blyanter for skriftlig kommunikasjon i verdensrommet. Regelmessige blekk penner ville ikke være i null gravitasjon miljøet plass, pluss standard blekk formelen ville fordampe i ekstrem varme eller kulde. Men bruken av bly blyanter var også en bekymring for romprogrammet ledere. Ledningen punktet kunne brekke av og forårsake skade på mannskap eller følsom elektronikk. Veden kan blusse opp til en stor brann i ren oksygen miljøet. NASA trengte en skriftlig verktøy som kunne tåle ekstreme temperaturer, skrive på alle underlag, opprettholde blekket flyt i vektløshet og motstandsdyktig mot brekkasje.

 Det er der den plassen penner Fisher oppfylt sine mål. Disse tapper utgjør en hermetisk lukket blekkpatron fylt med et spesielt blekk formel. Nitrogengass pumpes også inn i kassetten for å tvinge blekkstrøm uten tyngdekraft. Pennen er en liten kule av titan, garantert ikke å bryte med resten av pennen. Space penner kan skrive under vann og over fettete overflater. Blekket i pennen kan nå temperaturer på minus 150 grader Fahrenheit for å tåle mer enn 300 grader Fahrenheit.

 I dag har plass penner blitt mer populært med allmennheten. "Space Pen" er egentlig et varemerke for Fisher Space Pen Company, selv om andre penn produsenter har utviklet modeller med tilsvarende egenskaper. High-end plass penner er ofte sammensatt av eksotisk tre eller metall, og er verdsatt av ledere som gaver. Som blekket permanent beskyttet mot elementene, kan vare i hundre år.

  •  Space penner tillate astronauter å skrive i verdensrommet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha