Hva er Storm Surge?

 En stormflo er en høy flom av vann forårsaket av vind og lavtrykk, som vanligvis forbindes med orkaner. Det er den mest dødelige aspektet av en orkan forårsaket 90% av dødsfallene under orkaner. Stormflo er forskjellig fra tidevannsbølger, som utelukkende skyldes plutselige skift tidevannet av havnivået.

 En stormflo er hovedsakelig forårsaket av ekstremt kraftig vind som følger en orkan. Denne vinden skyver vannet raskt, og bygge den opp i en stor bølge. På samme tid, det lave trykket forårsaket av orkan også forårsaket vannstanden stiger i de laveste trykksår og slå seg områder med høyere trykk, forverre bølgestrukturen forårsaket av vind. I tillegg er formen på havbunnen påvirker hvor høy økning i bølgene når de når land.

 Det er ikke uvanlig for en stormflo på 18 fot, en bølge som kan lede deg til dramatiske skader. Den største registrerte var i Australia i 1899, som når en høyde på 43 fot. I USA i 2005, stormflo assosiert med orkanen Katrina nådde 30 fot.

 I USA og mange andre land, stormflo er ikke den primære årsaken til død i forbindelse med orkaner. Faktisk, i de siste tjue årene, er litt over 1% av orkan-relaterte dødsfall i USA som følge av dem. Flertallet av orkan dødsfall i USA kommer fra innlandet flom. I andre deler av verden, men nesten alle orkan induserte dødsfall er et resultat av stormflo. Bangladesh er den regionen i verden som er mest berørt av flom, med mer enn hundre på posten. De er ansvarlige for hundretusener av dødsfall i Bangladesh området alene.

 Det er et økende problem i områder som Gulf Coast-regionen i USA på spørsmålet om offentlig flom bevissthet. Fordi USA ikke er sterkt påvirket av toppene siden 1920, er det meste av det offentlige ikke klar over de reelle farene ved disse fenomenene. Med den økende hyppigheten av orkaner i denne regionen av verden, er det et push for å øke bevisstheten om og beredskap for hendelser som 1900 Galveston orkan storm tidevann, som lærer mer enn ti tusen mennesker drept, gjentas.

  •  Stormflo fra orkanen Katrina ødela mange hjem i New Orleans 'Ninth Ward.
  •  En stormflo er spesielt farlig for sjøfolk.
  •  Sterke orkaner kan generere overspenning som kan øke vannstanden langs kysten årsak av flere føtter.
  •  Flertallet av orkan dødsfall i USA kommer fra innlandet flom.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha