Hva er Sweet Grass?

 Sweetgrass er en hardfør staude som produserer lange kniver med en svært karakteristisk lukt. Anlegget brukes i tradisjonelle håndverk som kurver i århundrer, og det er også ansatt i urtemedisin og som smakstilsetning for alkohol. Det er relativt lett å vokse i et temperert klima, og det kan gjøre en attraktiv hage funksjonen. Tørket Sweetgrass for håndverket bruk er ofte tilgjengelig på laging butikker, sammen med ferdige produkter laget av det. Mange urfolksgrupper fortsette å produsere tradisjonelle gress kurver for salg til publikum.

 Det vitenskapelige navnet for Sweetgrass er Hierochloe odorata, men anlegget har en rekke aliaser inkludert manna gress, vanilje gress, Marias gress, Seneca gress, buffalo gress, og den hellige gress. Disse navnene gjenspeiler de utallige bruksområder for bladene; I middelalderen, for eksempel, ble det ofte fordelt på kirkegulv og terskler for å produsere en søt lukt når folk tråkket på. Som et resultat av det ble nært knyttet til kirker. Det kom også til å bli assosiert med bøffel fordi det var en vanlig botanisk funksjon på de amerikanske Great Plains.

 Anlegget er funnet i mange deler av den nordlige halvkule. Noen botanikere mistenker virkelig ønsket Sweetgrass ikke eksisterer, som menneskelige populasjoner sannsynligvis sterkt dyrke duftende eller spesielle gress i tusenvis av år. Anlegget kan høstes i naturen eller vokst for kommersiell bruk; Siden spres gjennom en underjordisk rotsystem, er det lett å forplante seg gjennom pluggene.

 Noen hage leverandører bære Sweetgrass plugger som kan transplanteres inn i hagen som prydplanter eller beite som er spesielt satt opp for enklere høsting. Hvis planten er dyrket i den hensikt kommersiell bruk, er det vanligvis dyrkes i rader, slicing det enkelt og stabling gresset i sommer, når lukten er på sitt høydepunkt. Etter å ha blitt tørket for å hindre mugg og jordslag, kan anlegget være flettet eller rulles opp for lagring.

 Indianerne hadde mange tradisjoner rundt Sweetgrass, og det var et populært inkludering i kurver og hellige gjenstander. Ulike stammene hadde sine egne synspunkter på anlegget, men mange mener fokus på ideen om at det kunne rense eller hellige områder, eller at det kunne avverge uflaks. Anlegget er også et mildt beroligende, noe som gjør den populær i beroligende te eller urtete laget for å fremme sunn søvn.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha