Hva er Sympatomimetika?

 Den generelle definisjonen av et sympatomimetisk, et stoff som etterligner aktivert sympatiske nervesystemet. Det sympatiske nervesystemet er en del av det autonome nervesystemet eller nervesystemet som ikke er under bevisst kontroll. Denne delen av det autonome nervesystemet blir aktivert i respons til fare og forbereder kroppen til å reagere på den farlige situasjonen. Dette kalles også "fight or flight" respons.

 Kort sagt, det sympatiske respons midlertidig stengt prosesser som kan bremse en person ned, som fordøyelsen av mat eller urinproduksjonen. Denne reaksjonen også hastigheter opp de prosessene som gjør det mulig for utbrudd av energi, for eksempel økt hjertefrekvens, økt blodtrykk, forhøyet blod til hjernen, og rask hydrolyse for muskel glykogen energi. I tillegg vil bronkiene bli utvidet eller ekspandert, som forberedelse til en økt oksygenforbruk.

 Begrepet refererer vanligvis til sympatomimetiske stoffer som er klassifisert som sympatomimetika. Medisinsk bruk av sympatomimetiske midler er vanligvis begrenset til alvorlige eller livstruende tilstander, som behandling for hjerteinfarkt, farlig lavt blodtrykk, hemoragisk sjokk, eller en alvorlig astmaanfall resulterer i manglende evne til å puste. De kan også anvendes for å forhindre angrep av for tidlig fødsel.

 Katekolaminer er de mest vanlige gruppen av sympatomimetiske midler, og inkluderer adrenalin, noradrenalin og dopamin. Adrenalin eller adrenalin, et hormon naturlig i kroppen som reaksjon på sinne, frykt eller sterk og en sympatomimetiske legemidler som vanligvis brukes i nødstilfeller som er beskrevet ovenfor. En naturlig mellomledd i kroppen under adrenalin syntese av dopamin, et catecholamine best kjent for sin effekt på hjernen. Dopamin kan brukes medisinsk for å lindre noen av symptomene på Parkinsons sykdom.

 Sympatomimetika kan også anvendes som appetittdempende midler for behandling av mennesker som er sykelig fedme. Siden appetitt-undertrykke effekten av sympatomimetika varer vanligvis bare noen få uker, de er bare effektiv som en kortsiktig løsning. Andre eksempler på sympatomimetiske ulovlige sentralstimulerende stoffer som kokain og metamfetamin.

 Bruken av sympatomimetisk lang sikt kan være meget farlig. I tillegg til deres generelle vanedannende natur, kan føre til sine sterke stimulerende virkninger på nervesystemet, høyt blodtrykk, en farlig høy puls og en unormal hjerterytme eller arytmier. Av disse grunner, disse typer narkotika er bare på kort sikt, og vanligvis kun i nødssituasjoner. I tillegg bør de bare brukes under kontinuerlig medisinsk overvåkning.

  •  Sympatomimetika kan brukes til å behandle farlig lavt blodtrykk.
  •  Kokain er en ulovlig sympatomimetika.
  •  Sympatomimetika en sterk stimulerende virkning på nervesystemet.
  •  Sympatomimetika kan brukes for å forhindre angrep av for tidlig fødsel.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha