Hva er symptomene på jernmangel?

 Jernmangel er den vanligste årsaken til anemi. En mangel på jern forårsaket anemi på grunn av jern som er nødvendig til proteinet hemoglobin, som er ansvarlig for transporten av oksygen for å danne i blodet. Vanlige symptomer på jernmangel anemi er tretthet og blek hud. Mer alvorlige symptomer på denne form for blodmangel kan inkludere en forstørret milt og økt hjertefrekvens.

 Jernmangelanemi har mange årsaker. En jernfattig kosthold er en vanlig årsak. Anemi kan også utvikle på tross av en høy-jern diett, fordi visse gastrointestinale lidelser eller unormalt av mengden av jern som kan bli absorbert fra mat kan redusere.

 Mesteparten av jern lagres i kroppen i hemoglobin, og omtrent en tredjedel er lagret i den andre i lever, milt og benmarg. I de fleste lagret jern i blodet, kan ekstrem hurtig blodtap, eller jernmangel. Gastrointestinal blødning, traumatiske skader og noen ganger veldig tungt eller langvarig menstruasjon kan alle føre til symptomer på jernmangel.

 De vanligste symptomene er blek hud, tretthet og andre mulige symptomer inkluderer irritabilitet, hoven tunge og forstørret milt. Noen ganger er folk med jernmangelanemi craving for uvanlige stoffer som skitt og is. Hvis hjertet er rammet av anemi, kan mulige symptomer inkluderer arytmi, et hjerte knurrer eller unormal hjerterytme lyd og til og med hjertesvikt. Personer med jernmangelanemi også en økt risiko for infeksjon og har en tendens til å utvikle rastløs leg syndrom. Denne tilstanden forårsaker smerter i bena, ledsaget av et sterkt ønske om å stadig flytte bena.

 De fleste av disse symptomene på grunn av jernmangel av jern mangel fører til redusert jernbærende hemoglobin i blodet. Redusert tilgjengelighet av hemoglobin betyr at det er mindre oksygen i blodet. Redusert tilgang på oksygen fører til tretthet og irritabilitet, og blek hud forårsaket av oksygenrikt hemoglobin gir blod den dyp rød farge. Når mengden av hemoglobin er redusert, blir denne røde fargen ble fortynnet.

 Hjerteproblemer kan oppstå som et resultat av jernmangelanemi, fordi hjertet må pumpe vanskeligere å sirkulere oxygen i kroppen. Når hjertet er tvunget til å pumpe hardere, er en rask puls et vanlig resultat. Kronisk anemi kan føre til hjertesvikt på grunn av det ekstra arbeidet som hjertet er tvunget til å gjøre slutt fører det til å svekke.

 Mange symptomer på jernmangelanemi, ikke-spesifikk, noe som betyr at de er også symptomer på andre medisinske tilstander. Det er derfor diagnosen av jernmangelanemi, er blitt bekreftet blodprøver for å bestemme jerninnholdet i blodet. I tillegg kan andre prøver være nødvendig for å bestemme årsaken til anemi.

  •  Fatigue er et vanlig symptom på jernmangel.
  •  Jernmangelanemi har mange årsaker.
  •  En forstørret milt er et symptom på blodmangel kan være jernmangel.
  •  Jernmangel anemi symptomer kan inkludere irritabilitet.
  •  Personer med jernmangel er irritabilitet.
  •  Folk som donerer blod ofte kan ha økt risiko for jernmangel.
  •  Langvarig menstruasjonsblødning kan føre til symptomer på jernmangel.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha