Hva er tegn på en allergisk reaksjon mot jod?

 En allergisk reaksjon på jod er en relativt sjelden hendelse, selv om potensielt livstruende kan være i de mest alvorlige tilfellene. Mulige tegn på dette allergi omfatter hudreaksjoner, pustevansker og leddsmerter. Den mest alvorlige formen for allergisk reaksjon som kalles anafylaksi, som er dødelig i løpet av noen minutter, kan være uten akutt legehjelp. Enkelte legemidler, særlig kontrast fargestoffer som brukes for en rekke medisinske tester, inneholder jod og kan forårsake symptomer hos personer med en ekte allergi mot jod. Spesifikke spørsmål eller kommentarer om en mulig allergi mot jod i den enkelte situasjon bør diskuteres med en lege eller annet helsepersonell.

 I de fleste tilfeller en jod følsomhet fører milde symptomer som mild feber, ubehag i magen og kløe, som ingen store medisinske problemer. Jod finnes i varierende mengder i skjell, selv om det er noen vitenskapelig debatt om hvorvidt en allergisk reaksjon mot skalldyr av jod innhold.

 Tegn på en allergisk reaksjon som krever øyeblikkelig legehjelp omfatte pustevansker, brystsmerter, og hevelse i ansiktet. Noen alvorlige og potensielt dødelige allergiske reaksjoner som anafylaksi typen observert en alvorlig medisinsk komplikasjon kan drepe i løpet av minutter. Ansikt, tunge og hals kan begynne å hovne opp, noe som fører til problemer med å puste eller svelge. Mangel på oksygen til hjernen kan føre til permanent hjerneskade eller død hvis akuttmedisinske tjenester ikke er sikret.

 En anafylaktisk allergisk reaksjon på jod kan føre til astmalignende symptomer, rask hjerterytme, svimmelhet. Huden kan synes å bli spylt, og pasienten kan helt eller delvis miste bevisstheten. Hvis noen av disse symptomene oppstår, skal helsepersonell ikke prøve å kjøre pasienten til sykehuset. I stedet bør en ambulanse bli kalt slik at akuttlivreddende teknikker kan begynne umiddelbart.

 Når en person med en jod-allergi er mistanke på sykehuset, er den primære fokus for å stabilisere seg ved en hvilken som helst støttebehandling, slik som oksygenbehandling eller bruk av en mekanisk ventilator. En IV kan settes inn i en blodåre, slik at en eventuell nødvendig medisin eller væsker kan bli absorbert direkte inn i blodbanen. Etter stabilisert tilstanden til pasienten er en injeksjon av narkotika kjent som adrenalin vanligvis foreskrevet og bør utføres av pasienten til enhver tid flere ganger.

  •  Jod er viktig skjoldbrusk helse og allergiske reaksjoner er svært sjeldne.
  •  Under sykehus, er fluid og elektrolytter vanligvis nødvendig.
  •  Når en person med en jod-allergi er mistanke på sykehuset, er den primære fokus for å stabilisere ved den nødvendige støttebehandling, eventuelt ved bruk av en mekanisk ventilator.
  •  EpiPens bli brukt i behandlingen av alvorlige allergiske reaksjoner.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha