Hva er tegn på rosa øye i fe?

 Rosa øyne hos storfe er vanligvis en bakteriell infeksjon. Bovine rosa øye kan også ha en negativ innvirkning på muligheten av en ku å produsere melk, og kan føre til vekttap, sult, blindhet, og skade. Det er sually forårsaket av infeksjon av bakterien Moraxella bovis. Rosa øye hos storfe kan lysfølsomhet, sårdannelse på hornhinnen, og føre til hornhinne ruptur.

 Mange stammer av Moxarella bovis bakterien ansvarlig for rosa øye hos storfe eksisterer, og det er foreløpig ingen vaksine for å beskytte mot smitte. Giftstoffer som M. bovis produserer er generelt ansett for å være ansvarlig for de alvorlige skader som kan forårsake rosa øye til slimhinnene i øynene av kyr. "

 Visse forhold kan gjøre dyrene mer sannsynlig at kontrakten rosa øye. Et fremmedlegeme som øyet kan irritere gjøre storfe mer utsatt for denne sykdommen. Sterkt lys og støvete forhold kan også bidra til utvikling av alvorlige storfe rosa øye. Fluer er ofte involvert i utviklingen av storfe rosa øye infeksjoner, som de kan spre M. bovis bakterier fra dyr til dyr.

 Det første symptomet på rosa øye hos storfe er generelt en økning i øyesekresjon. Tårer kan utvise gratis ved første tegn av storfe strømmer rosa øyne. Rosa øye kan også være øynene til dyret følsomme for lys, slik at kyr med denne infeksjonen kan begynne å myse eller blinke overdrevet. Conjunctiva eller membraner av øyet, vanligvis antent.

 Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det dannes sår på hornhinnen i øyet. Sår vanligvis vises som hvite flekker på overflaten av øyet. I mildere tilfeller av infeksjon, kan sår gå helbrede deg selv. I alvorlige tilfeller kan sår størrelse, eventuelt forårsaker sprekker hornhinnen. Hvis det river hornhinnen, kan væske lekke inn i det indre øye, og den gjenværende okulært vev kan være sammen i øyehulen.

 I de fleste tilfeller, for å gjenopprette storfe på rosa øye, uten permanent synstap. Utvinning er vanligvis tydelig i siste stadium av sykdommen, på overflaten av øyet drevet rødt, så blå-lignende og ikke-transparent, og til slutt tilbake til det normale. Om to prosent av storfe berørt med rosa øye permanent og fullstendig blind i det berørte øyet. Dersom arrdannelse på hornhinnen inntreffer blir blåaktig regionen kan være synlig i midten av øyet etter at dyret forblir gjenoppretter. Full gjenoppretting av rosa øyne hos storfe tar tre til fem uker, i de fleste tilfeller.

  •  Om to prosent av storfe berørt med rosa øye permanent og fullstendig blind i det berørte øyet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha