Hva er teknisk skriving?

 Alle som noen gang har satt sammen en bokhylle, prøver å drive en DVD-spiller, eller lese en ownerâ € ™ s manual teknisk skriving møtt. Denne typen skriving er rettet mot tekniske, business eller pedagogisk informasjon som skal gis på en måte som hjelper leserne forståelse av et emne. Det er stilistisk forskjellig fra kreativ skriving og er ofte spesielt informativ. Det er heltid og freelance muligheter på dette feltet, og arbeidsgivere krever ofte opplæring i skriftlig.

 Former for teknisk skriving

 Teknisk skriving er en av de mest populære typer skriftlig kommunikasjon, trolig bare overgått av annonsering og sin populære litteratur. "How to" guider, for eksempel, er en vanlig og populær form for dette skriftlig. Eksempler på disse guidene er en oppskrift på en bestemt matrett eller instruksjonene for bruk av en mobiltelefon.

 Denne typen skriving, som er ment for allmennheten, er bare ett aspekt av dette feltet. Selskaper bruker den utstrekning å gi informasjon til ledelse, ansatte og andre virksomheter. Slikt skriftlig i virksomheten kan omfatte opplæring manualer, ansatt håndbøker eller retningslinjer og interne forklaringer av nye produkter eller tjenester.

 Pedagogiske lærebøker er også ansett som en form for teknisk skriving. En fotografering lærebok, for eksempel, informerer leseren om hvordan du kan optimalisere belysning når du fotograferer et motiv og hvordan du bruker et kamera for spesialeffekter. De fleste lærebøker formidle informasjon gjennom en teknisk stil med det primære formålet med utdanning og oppvekst.

 Forskjeller mellom tekniske og andre Writing Formats

 Eller informasjon om teknologien, monteringsanvisningene, eller ownerâ € ™ s manual, er teknisk skriving ment å være en melding som er klar, konsis og nyttig for leserne. Selv om svært forskjellig fra kreativ skriving, inkludert fiksjon og poesi, må en teknisk forfatter har en viss grad av kreativitet. Tekniske stykker av skriving kan være kjedelig, så en god forfatter kommer opp med måter å nå målgruppen for å hjelpe leserne forstå informasjonen i sving. Dette kan oppnås gjennom levende eksempler på begreper, og ved å trekke sammenhenger mellom tekniske og kreative ideer.

 Teknisk skriving er vanskeligere enn noen andre former for skriving, fordi det er klart og rett på sak å være. God skriftlig av denne typen bør ikke la noe rom for tolkning og må forutse og svare på eventuelle spørsmål eller problemer kan ha en leser. Leserne ser dette ofte i "vanlige spørsmål" og "løse" deler av det tekniske arbeidet.

 Karrierer for tekniske forfattere

 Etterspørselen etter tekniske forfattere er høy, noe som gjør en karriere i teknisk skriving er et godt alternativ for folk med sterk organisasjons, grammatikk og skriftlige kommunikasjonsevner. Teknisk skriving kan tilby en god lønn for både frilansere og stedets ansatte. Det er mange kurs som er tilgjengelige for folk som ønsker å gå inn dette feltet, og et diplom i språk eller skriving kan bidra til å forberede noen for denne karrieren. Arbeidsgivere spenner fra produsenter manualer kreves skriftlig ordre mat magasiner på jakt etter skribenter til å utvide på grunnleggende en oppskrift.

  •  Tekniske forfattere er ofte skriver på produksjonsanlegg personell til monteringsanvisningene og brukerveiledningen.
  •  Teknisk skriving er en av de mest populære typer skriftlig kommunikasjon.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha