Hva er Thermal Recovery?

 Termisk behandling er en teknikk som brukes i utvinning av tunge oljer. Disse oljer er vanligvis fanget i et oljefelt, fordi de er for viskøs strømning i en brønn. Med termisk behandling, kan det bli åpnet, utbyttet av oljefelt og forlenge levetiden. Disse teknikkene er i oljefelter verden over, og nye fremgangsmåter er ofte utviklet som svar på den økende etterspørselen etter råolje for en rekke anvendelser, fra fremstillingen av plast for fremstilling av brennstoffer og smøremidler.

 Termisk behandling er basert på et enkelt prinsipp: om oljen er oppvarmet, gjennomgår den fysiske og kjemiske forandringer. Folk har kanskje lagt merke til at mens matlaging, som de virvler kald olje i en panne og oljen tynnere og sprer som pan heat. Ved varmebehandling, i stedet for å la oljen til varmen, varmen bringes til oljen og oljen mindre viskøs, tynn nok til at den flyter inn i brønnene, slik at det kan gjenopprettes.

 Varme blir ofte innført i form av damp som er injisert i brønnen. Gasser og kjemikalier kan også injiseres for termisk behandling. Disse prosesser til kostnaden av olje, noen ganger betydelig, selv om de ikke er kompensert av prisen som kan utvinne oljen på det åpne marked. Fordelene med å forlenge levetiden til et oljefelt, og utvinning av så mye olje som mulig fra et nettsted er også veies i vurderingen av hvorvidt eller ikke å bruke varmegjenvinnbare.

 Et alternativ til å varme-gjenvinnbare mining. Mining fungerer bare for grunne forekomster som lett kan nås. I gruvedrift, er oljen avdekket ved å grave den, og deretter ekstraheres og behandles. Dette er ikke et alternativ når oljeforekomster begravet dypt under bakken, noe som in situ gjenvinning av oljen. Gruvedrift og termisk prosessering kan både forurensende og destruktive prosesser.

 Noen regjeringer har aktivt fremmet termisk prosessering praksis. Disse regjeringene ønsker å sikre at deres oljefelt er vant til det maksimale, redusere avhengigheten av olje fra utenlandske innskudd. De kan også bekymret for de miljømessige konsekvensene av oljeproduksjonen, resonnement at det kan være bedre å utnytte et oljefelt enn å åpne ekstra olje når oljen er vanskelig å trekke ut. Termisk behandling kan også anvendes i oljefelt som er lukket på grunn av manglende produksjon igjen øke produksjonen.

  •  Mer råolje kan utvinnes ved hjelp av termisk utvinning.
  •  En borerigg er brukt til å bore etter olje.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha