Hva er Thin Film stress?

 Tynn film spenning refererer til en rekke av strukturelle defekter som fører til nedbryting eller svikt av optiske eller mikroskopiske lag av ledende materiale. Ethvert antall problemer kan oppstå hvis filmen ikke er riktig produsert eller påføres et produkt. Noen ganger med lag bare noen få atomer tykke, uforutsette interaksjoner mellom materialer har en tydelig effekt på resultatene av filmen. Gitt disse mange påvirkninger, forskjellige typer av oppdelt tynn film belastning forekommer. Disse inkluderer epitaksiale stress, termisk stress og vekst stress, så vel som andre prosesser deformasjon.

 Vedta tynnfilmteknologi er utfordrende utvikling av produksjon og deponering prosesser for å imøtekomme et bredt spekter av produkter. Husholdningenes vitenskapelige teknikker stole på tynn film for et flertall av lys bølgelengde programmer, for eksempel de optiske komponentene i kopimaskiner, skannere og tynnfilmsolcellepaneler. Produkter kan også dra nytte av tynn film materielle forbedringer som riper eller støt. Thin film manipulerer bølgelengde og ledningsegenskaper og utvider kapasiteten i et stort antall teknologier. De varierte produksjon og deponering utfordringer representerer et bevegelig mål for innovasjon og raffinement.

 Thin film stress forårsaket av avsetningsproblemer, termiske prosesser og laserteknologi, blant andre årsaker. Generelt er tynn film produsert ved hjelp av metoder som presenterer unike egenskaper, styrker og svakheter. Film kan sprekke eller ugyldig, og noen ganger løfter av sin underlaget medium, mens andre prosesser kan påvirke egenskaper som motstand mot fukt eller oksidasjon.

 Epitaksiale tynn film av stress oppstår når krystallgitter i en film linje up perfekt mot de i underlaget eller støttemateriale. En maverick stress oppstår når filmen blir vi en enkelt krystall. Termiske spenninger oppstår som følge av temperaturforskjeller under påvirkning av termisk ekspansjon. Denne formen for stress er vanlig i utstyrstemperaturendringer eller ytterpunktene.

 Vekst tynn film stress, eller iboende stress, deformeres ved inkonsistenser under avsetningsprosessen. Stress vanligvis oppstår når tykkelsen er ujevnt lag. Forskjellige tilstander kan være forårsaket av trykk, strekk eller avslapping forskjeller i sammenvoksing av krystaller.

 En annen type av tynn film belastning referert til som overflatespenning. Det kommer som en enhet av kraft per lengdeenhet under avsetningen. Denne formen er i motsetning overflateenergi, som er balansen av temperatur eller kjemisk reaksjon til et enhetsareal. Korngrensene kan generere stress fordi krystaller utviser begrenset fleksibilitet i sine handlinger.

 Ved tynn film stress, effekter kan, generelt, endre utførelsen av den tynne filmen, deformering inkonsekvent over dens overflate. Det er av avgjørende betydning for å forstå og for å skape ønsket spenning variasjoner innenfor den gitte temperaturen eller materialegenskapene til en tynn film. Slike faktorer virker sammen med andre kontrollprosesser, slik som temperaturer og gass-strømmer, for å gjøre den tilsiktede nøyaktighet i tynn film produksjon. Balansere disse prosessene kan minimere destruktiv interferens og optimalisere ytelsen til disse mikroskopiske teknikk.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha