Hva er Tidal Force?

Hva er Tidal Force?

 En tidevannskraft er effekten av en Objecta € ™ s tyngdekraften på et annet, nærliggende objekt, for eksempel en planet eller satellitt. Denne kraften er Objecta € ™ s form, bane, og påvirke andre kjennetegn. Den mest kjente effekten av tidevannskraft er etableringen av tidevannet i havet av Eartha € ™ s. Disse er laget av gravitasjonseffekten av månen. Andre effekter er direkte observer på jorden, månen og andre objekter i solsystemet.

 I det 17. århundre, Norsk vitenskaps Isaac Newton beskrev mange av effekten av tyngdekraften på jorda, månen og andre himmellegemer. Han publiserte sine beregninger i den banebrytende avhandling Principia Mathematica i 1687. Dette inkluderte en diskusjon av tidevannskraft. Ordet tidevannet refererer til deformasjon i en kropp laget av en annen kropp € ™ s gravitasjon. Det er vanligvis brukes til å beskrive den periodiske vekst og fall av hav i Eartha € ™ s på kysten.

 Tidevannskraften fører til en planet legeme liten utbuling i retning på utsiden tyngdekraften. Når Eartha € ™ s form denne effekten så liten knapt merkbar. Vannet i havet, men påvirkes så sterkt at svingninger langs kysten nærmest månen. Dette er kjent som strømnings. Vannet forsvinner på bankene ikke under denne innflytelsen, en effekt som kalles fjære.

 En annen effekt av Moona € ™ s tidevannskraft er å trekke av jorden seg litt vekk fra havet på den andre siden av kloden. Følgelig havene oppleve to høyvannet i en 24 timers periode, en når månen er rett over hodet og en annen 12 timer senere, når du er på den andre siden av kloden. Når Suna € ™ s svakere tyngdekraft kombinerer med at av månen, mer ekstreme tidevann, kalt springflo, forekomme. Andre ganger, solen delvis avbestille Moona € ™ s tidevannskraft; den resulterende svakere tidevannet er kjent som neap tidevann.

 Tidevannskreftene andre observerbare effekter. Tidevannskraften fra jorden på månen resultater i den samme siden av månen alltid vender mot jorden roterer som to kropper i tandem. Objekter er ikke i stand til å tåle stress av tidevannskreftene kan bli ødelagt av dem. Dette skjedde i 1992, da kometen Shoemaker-Levy 9 gått for nær planeten Jupiter. Kometen brøt i stykker, så spektakulært kolliderte med den gigantiske planeten i et annet frem til 1994.

  •  Tides er generelt mindre synlige enn i åpent hav langs kysten.
  •  Til tider, sola delvis avbestille månetidevannskraft, noe som resulterer svakere bølgen kalles en neap tidevann.
  •  Isaac Newtons "Principia Mathematica" diskutert gravitasjons og tidevannskraft.
  •  Tidevannskraft forårsaket en planet kroppen til å bule litt.
  •  Ordet "bølgen" refererer vanligvis til å stige og falle på en kystlinje på havet.
  •  Gravitasjons påvirkning av månen på havene på jorden bidrar til å skape tidevann.
  •  En av konsekvensene av månetidevannskraft er å trekke jorden litt bort fra havet til den andre siden av kloden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha