Hva er tilsiter?

 Tilsiter, også kalt tilsiter er en allsidig, semi-hard ost som kommer fra midten av det 19. århundre, danske bosettere i Preussen. Det er generelt nå i Sveits under navnet Tilsiter osten. Tilsit kan variere fra blek gul i fargen for lys, og er avlet fra kumelk. Det er kjent for å ha en sterkere lukt og smak enn andre danske oster.

 Moderne tilsiter en mellomstor bedrift som har flere tilberedningsmåter ost skuffer samt en ingrediens og som en frittstående punkt. Hvis kommersielt produsert, kommer det fra kumelk, og nå opp til 60% melkefett. Andre smaker i osten etter pepperkorn og karve frø. Godt produsert, er osten alderen i ca 180 dager.

 Tilsiter blir ofte beskrevet som rik, og noen ganger litt salt. Det har en tendens til å bli brukt ha en mer markert smak ost enn mange konsumenter, og er best i kombinasjon med stivelse. Vanlige kulinariske bruksområder for denne osten smelter inn sauser eller mer enn poteter, som en tabell ost, eller servert med en rik, mørkt øl eller brød.

 Opprettelsen av tilsiter skjedde i det som nå er Sovetsk, Russland. På 1800-tallet, danske nybyggere forsøke å produsere ost fra sitt hjemland viste seg at de riktige ingrediensene var tilgjengelig for dem. Det som er et resultat av forskjellige bakterielle og gjærkulturer og ingredienser var krydret ost enn deres metoder vanligvis produsert. Den bosettere ost oppkalt etter den tidligere landsbyen Tilsit, Preussen.

 Den tilsiter oppskriften ble importert til Sveits i slutten av 1800-tallet, og siden da har Sveits blitt en stor produsent av ost. Det er generelt reagert med tre ulike typer av etiketten, hver av de forskjellige typer melk som brukes for å fremstille ost. Tilsiter med en rød etiketten er laget med melk fra en frisk, pasteurisert kumelk, og har en tendens til å ha en kraftigere smak enn grønn eller gul etikett oster. Den grønne merkede pasteurisert melk ost blir brukt, og en gul-merket ekstra ost fløte tilsettes til blandingen.

  •  Pepperkorn blir ofte brukt til smaken tilsiter.
  •  Tilsit er en kumelk ost.
  •  Tilsiter er ofte produsert i Sveits som Tilsit oster.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha