Hva er Tostada?

 Tostada er et latinamerikansk rett bestående av stekt tortillas eller brød ofte servert med kjøtt og grønnsaker stuffing eller noen ganger toppet med smeltet ost. Flere latinamerikanske land har en tendens til å ha sin egen tar på denne retten. Mange tostada oppskrifter forlate rommet for kreativitet, fordi typer ingredienser kan variere sterkt. Matlaging tradisjoner fra Mexico, Cuba og Puerto Rico alle har sine egne unike versjoner av denne retten.

 I tradisjonell meksikansk mat, skiller en tostada fra en chalupa fordi den er åpen front i stedet kastet over fyllet. Eller corn tortillas både kan bli funnet i flere meksikanske tostada oppskrifter, og de fleste kokker yngel hver tortilla i en stekepanne med litt olivenolje eller vegetabilsk olje til skarpe. Et sunnere alternativ er å bake tortilla i ovnen, noe som kan tostadas med lavere mengder fett. Folk en lavkarbo diett kan også erstatte hele hvete og vegetabilske tortillas i disse oppskriftene.

 Populære fyllinger for meksikanske tostadas kan inkludere strimlet kylling, salat, avokado og ost. Meksikanske tostada oppskrifter ofte kaller for refried bønner, salsa, eller hakket grønn paprika. Disse typer tortilla basert tostadas er vanligvis laget slik at den kokte tortilla danner en skål for resten av fyllingen. De er vanligvis serveres åpen overfor den kokte kjøtt over resten av fyllingen og endt kan spises for resten av kjøtt, grønnsaker, og saus. Denne typen tostada kommer fra behovet for bruk av tortilla som var et par dager gamle før de spiser bedervet.

 Cubanske tostadas vesentlig forskjellig fra andre arter. De rett og slett består av hvitt brød skiver, fordelt med smør og knust før steking dem til en gylden brun farge. Denne typen tostada ofte dyppet i varm kaffe og frokost er en favoritt emne i Cuba. To til tre dager gamle hjemmelaget kubansk stil brød er et populært valg for denne oppskriften, og det er ofte gjort i tostadas før flau også.

 Puertoricanske tostadas følge en lignende oppskrift som cubanske seg, selv om den type brød er normalt ganske annerledes. De er vanligvis laget av tradisjonelle puertoricanske brød kalt pan de agua som er kuttet, dyppet i enten melk eller pisket egg, og bakt i en stekepanne. Denne typen tostada er noen ganger servert med en skive sveitsisk ost smeltet over toppen.

  •  En puertoricanske tostada kan bruke sveitserost.
  •  Tortilla stekt for bruk i en tostada.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha