Hva er transportbånd Take-Up?

 Transportbånd take-up er prosessen med å justere spenningen på et transportbånd. Denne prosessen hindrer skade på dekk og annet utstyr i transportsystemet, og hindrer for tidlig slitasje av komponentene. Uttrykket "transportbånd take-up" kan også henvise til en bestemt enhet som styrer strekket i transportbåndet; utformingen av en slik komponent vil variere avhengig av typen av den brukte transportsystemet, men generelt består av en metallramme, som festes til rammen av transportøren, samt en eller flere settskruer som skal flytte, eller flere sylindere komponenten.

 Transportøren opptak kan også brukes til en komponent for å justere spenningen av en kjede komponent i drivsystemet. Motoriserte transportbånd ofte bruke kjettinger å kjøre rundt tannhjul til bandet, og kjeden strekker seg, eller bidrar med regelmessig bruk, vil måtte justeres. En måte å justere transportøren innspillingen er rett og slett en forbindelse fra kjeden, men dette kan føre til problemer med ujevn slitasje eller feil kjedelengde. Transportbåndet ta opp komponenten er derfor brukes til å legge til eller lette trykket på en styretrinsen rundt som kjeden vil kjøre.

 Når opptaksdelen benyttes for å justere spenningen av båndet, kan brukes mer enn en enhet. Hver enhet på begge sider av en spesiell opptaks trinse rundt hvilken beltet er montert. Når bolten dreies i en retning i transportbåndet opptaket, kan mer spenning legges til en side av skivene; når den dreies i den andre retningen, til mindre spenning legges til den siden av skivene. Det er mulig å begge sider av disken ved riktig spenning på beltet. Trinsen i seg selv er vanligvis montert ute av linje med resten av sylindrene eller trinser, hvilket gir den største mengden av justerbarhet.

 Forskjellige typer av skade eller ineffektivitet kan fungere som en transportør opptak ikke er i bruk. Hvis beltet er for stram, vil det brekke eller slites over toppen og meget raskt, noe som fører til svikt av systemet. Hvis den er for løs, kan den gli på sylindrene, noe som betyr at båndet ikke vil bevege seg langs banen effektivt. Et løst belte kan også føre til stor slitasje og kan bli fanget opp i andre deler av transportsystemet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha