Hva er ujjayi Breathing?

 Ujjayi pusting er en type pusteteknikk populært i enkelte former for yoga. Også kjent som havet pusten eller seirende pust, pust ujjayi brukt innsnevring i halsen med en puste med magen mønster, for å gjøre en lang pust og følelse av varme i kroppen. Yoga utøvere tror ujjayi puste kan bidra til å forbedre sinn-kropp fokus og øke oksygentilførselen i kroppen.

 Ujjayi pust tar litt bevisst kontroll, og er ofte praktisert i en rasteplass eller posere før integrere i yoga Postures. Nybegynnere er opplært til å utføre denne type pust med åpen munn i starten, men mer avanserte utøvere puster inn og ut gjennom nesen i stedet. Starter på en utpust, utøvere sammentrekning av musklene i halsen litt, slik at utåndet luft gjør en klar, hørbar sukk. Ved innånding, fortsetter sammentrekning, slik at pusteetterligner lyden av bølger rulle inn og ut.

 Kjent teknikk som en membran, fokuserer ujjayi også på å øke mengden av oksygen som strømmer inn i og ut av legemet. Innånding av pust begynner i membranen eller mageregionen av kroppen, hvorigjennom mage og brystkassen utvides innkommende luft. Fagfolk bør være i stand til å føle veksten av abdomen med hver innånding og en mindre utvidelse i brystet. På utpust, tømmer pust først i brystet og overkroppen, og deretter fra mellomgulvet. Det kan hjelpe å tenke på inhalering, for eksempel å fylle et glass med vann: vann fra bunnen til toppen fyll.

 Ujjayi puste kan hjelpe deg å etablere en rytme for yoga Postures. I mange former for yoga, er hver bevegelse knyttet til en pust eller puster. Siden konsentrert pusting naturligvis fører til en langstrakt pustesyklus, kan yoga utøvere fokusere på å bevege seg helt inn i en posisjon for varigheten av innånding og utånding. Innånding kan bli sett på som en av utviklingen av energi og kraft til kroppen, mens exhaling kan tjene som et verktøy i en posisjon mer dypt avslappet.

 Mange erfarne yogier hevder at ujjayi pusting har mange fordeler, selv om deres krav ikke alltid er universelt akseptert. Noen mener at havet pusten bidrar til å bringe mer oksygen inn i kroppen, og fremmer rensing organer og systemer i kroppen gjennom økt oksygentilførsel. Den praksis kan imidlertid benytte seg av muskeltonus gjennom halsen, lunger og membran. Fokus på ujjayi kan også hjelpe yogier fokusere på sin praksis, slik at de kan være aktiv og med mye oppmerksomhet til rytmen av pusten.

  •  Ujjayi puste fokuserer på å øke mengden av oksygen som strømmer inn i og ut av legemet.
  •  Ujjayi puste etterligner lyden av havets bølger rulle inn og ut.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha