Hva er Ultra HD?

 Ultra HD står for ultra high definition. Det er en prototype for en ny digital video format, og er også referert til som ultra high definition video. Denne teknologien er den foreslåtte utskifting av eksisterende HD-TV.

 De høyeste oppløsningen HD-skjermer for tiden tilgjengelig tilbyr 1080 linjers oppløsning i en progressiv scan format - også kjent som 1080p video. Disse skjermene har 1920 x 1080 piksler, og er teoretisk kan vise hver piksel med høyeste oppløsning HD-sendinger. Disse settene kalles "Ultra HD" som en markedsføring begrep, men faktum er at en del av dagens HDTV standard.

 Sann ultra HD er så kalt fordi det gir en videooppløsning med 16 ganger så mange piksler som dagens HD. Mens, bruker HDTV en oppløsning på 1080 linjer, inneholder ultra HD 4320. Det gjør bruk av 7680 x 4320 piksler i et widescreen bildeformat på 16x9, gjør for totalt ca 33 millioner piksler. Teknologien gir også bedre lydkvalitet: 22,2 kanals lyd system reproduserer 24 forskjellige kanaler med lyd i tre vertikale lag av høyttalere, sammenlignet med tilgjengelige surround lydanlegg som bruker fem eller seks kanaler.

 Ultra HD ble utviklet av en japansk offentlig kringkasting og forskningsgruppen kalt NHK Science and Technical Research Laboratories. Deres mål i å utforme det var å presentere bilder og lyd realistisk nok til å gi seerne følelsen av å være en del av scenen - en grunn formatet er fire ganger høyere og fire ganger så bredt som HD. En skjerm bygget for å demonstrere teknologien spenn 400 inches. Dette gir seerne et synsfelt perspektiv på ca. 100 °, med hensyn til 30 ° på kommersielt tilgjengelige skjermer. Enkelte observatører har selv rapportert svimmelhet under demonstrasjoner.

 Det er nok av praktiske vanskeligheter for produsenter som ønsker å bringe til det nye formatet for forbrukeren. Den ukomprimert video og lyd innspilt i ultra HD tar store mengder lagringsplass - 3,5 terabyte for en 18-minutters klipp, krever en harddisk med en vekt på nesten 600 pounds. Prototypen Skjermen kan bruke mer strøm enn et helt hus makt i én måned. En tidlig kamera veier mer enn 100 pounds.

 På grunn av disse problemene vil trolig i store og Ultra HD museer og hvis det blir kommersielt tilgjengelig. Fordi det er fortsatt i konseptstadiet, vil det sannsynligvis ikke for publikum i flere år. NHK har et internt mål om å få det til markedet i 2025.

  •  Ultra High Definition Television TV tilby opp til 16 ganger flere bildeelementer eller piksler, enn HD-skjermer, slik at HD-bildekvalitet på større skjermer.
  •  Jo flere piksler har en fjernsynsskjerm, jo ​​høyere definisjonen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha