Hva er vanlig praksis?

 Også kjent som tidligere praksis etablert praksis er driften av foretak som er basert på de retningslinjer og prosedyrer er implementert og brukes av disse selskapene i det siste. Den generelle konseptet kan brukes til ulike situasjoner utenfor næringslivet, inkludert statlige aktiviteter eller medisinske feltet. Noen ganger uttrykt i direkte termer i juridisk bindende avtaler etablert praksis kan også være tydelig basert på historien til selskapet og hvordan tjenestemenn søkt retningslinjer og prosedyrer til bestemte hendelser.

 Verdien av den etablerte praksis er at alle som er involvert i selskapet har noe grunnlag for prosjektering responsen av organisasjonen til visse hendelser. Basert på hvordan selskapet opererer innenfor visse økonomiske forhold eller behandlet med endringer i den interne strukturen, er det lettere for ansatte, investorer og andre interessenter til å forutse hvordan selskapet vil reagere på en situasjon som utvikler seg. Siden disse praksis fra fortiden kan bekreftes i de grunnleggende dokumenter i selskapet eller i det minste mye brukt i tidligere situasjoner, som de anses å være svært nyttig i planleggingen av fremtidige hendelser står overfor, og vedtaket å beholde en eierandel i selskapet.

 Det er flere fordeler med å etablert praksis. Eksistensen av den gamle måten å drive virksomhet bidrar til å gi en grad av stabilitet til virksomheten. For selskapets ansatte, representerer dette en fornuftig idé om hva du kan forvente fra en dag til den neste. Ofte, som ble innledet av en stor del av informasjonen på hvordan man skal håndtere å gi de forventede endringer i markedet. Investorer kan også se på tidligere resultater og fortelle historien til fremtiden, når beslutningen om å kjøpe flere aksjer, som følge av allerede har kjøpt, eller selge ut hele eller deler av aksjene i påvente en fremtidig bevegelse i markedet.

 Selv om det er noen fordeler med å etablert praksis, er det også å vurdere en rekke forpliktelser. Etter tidligere praksis uten å vurdere en rekke nye tilnærminger kan ofte undergrave muligheten for en bedrift å tilpasse seg nye markedssituasjoner. Sluttresultatet kan være tap av salg og markedsandeler, til slutt fører til svikt i selskapet. Et godt kompromiss er å alltid være i lys av graden av relevans for nye utfordrer sikre min etablert praksis, foreta justeringer eller endringer når og etter behov for å tilfredsstille disse nye forhold.

  •  Etablert praksis, aktivitetene til bedrifter som er basert på retningslinjene og proceduresutilized av disse selskapene i fortiden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha