Hva er videregående omsorg?

 I medisin, refererer den andre linjen til tjenester av helsepersonell til pasienter etter en henvisning fra en primær omsorgsperson. Sekundære helsepersonell vanligvis har et begrenset omfang av praksis i behandlingen av spesifikke forhold eller levering av bestemte typer omsorg og råd. Mens enkelte tilbydere av sekundære pasienter kan akseptere direkte, kan andre jobber kun med henvisning fra primærhelsefagarbeidere og medisinske pasienter.

 Når folk søker etter helsetjenester, de vanligvis arbeider med en primær omsorgsperson. Dette er en helsearbeider som er trent i å håndtere de generelle helsemessige behovene til en pasient. Mens mange fastleger, inkludert indremedisinere og familie praksis leger, andre tilbydere av primærhelsetjenesten inkluderer sykepleier utøvere og lege assistenter. Primærhelsetjenesten inkluderer regelmessige fysiske undersøkelser og tester, samt behandling av vanlige skader og plager. Hvis en mer alvorlig helseproblem utvikler seg i en pasient, hans primære grafen ham ofte refererer til en leverandør av sekundær omsorg.

 Videregående helsetjenester blant leger som spesialiserer seg på spesifikke kroppens systemer. For eksempel kan en lege henvise en pasient med mistanke om hjerteproblemer til en kardiolog, mens en pasient med en hudsykdom kan sendes en hudlege. I noen tilfeller kan en leverandør av den andre linjen ikke bli lege, men å spille en annen helse modalitet, som kosthold eller fysioterapi.

 I tilfeller der en sekundær omsorgsperson mener at en pasient krever mer spesialisert behandling, kan de lage en referanse til en tertiær omsorg utøveren, som har en enda mer spesialisert praksisfeltet. Dersom pasientens tilstand er svært alvorlig og hans tilstand er meget uvanlig, kan kvaternær behandling gis i form av eksperimentelle behandlinger og avanserte diagnostiske teknikker.

 Evnen til pasienter for å få tilgang direkte til tjenestene til en sekundær omsorgsperson avhengig av helsevesenet som de har tilgang. For eksempel i helsevesenet statlig støttet systemer som Storbritannia, pasienter vanligvis arbeider med en familie lege, også kjent som en familie lege eller en allmennpraktiserende lege som gjør alle henvisninger til tilbydere av spesialisert omsorg. I USA, tilgang til den andre linjen avhenger i stor grad på forsikring plan for en pasient, samt sin egen selskapets politikk om en leverandør. Mens noen forsikring planer krever pasienter å få henvisninger fra deres primære omsorgsperson, andre lar pasienter å referere seg direkte til spesialistbehandling.

  •  I de fleste tilfeller vil utøveren være det første stopp i linjen av behandling for en pasient.
  •  En fastlege kan henvise en pasient med mistanke om hjerteproblem til kardiolog for den andre linjen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha