Hva er vrak?

 Drivgods, jetsam, og sjelden hørt-of Lagan er spesielle typer marine rusk som kommer på skip. Selv om mange mennesker skillet mellom disse begrepene er glemt, definisjonene av drivgods, jetsam og Lagan nøye stavet ut i sjørett, herunder reglene for lagring gjelder for denne typen avfall. Folk bruker mer generelt uttrykket "vraket" for å beskrive errata og diverse, vanligvis med den konsekvensen at elementene har ingen verdi.

 Når materialet er vasket over bord og tapte i et skipsvrak, er det kjent som vraket tre. Drivgods går tapt, med andre ord, ufrivillig. Jetsam, på den annen side, lasten har vært bevisst i bakken eller kastes over bord, til en ikke uvanlig praksis i dagene av seil når folk ville kaste lasten gjøre skipet lettere. Lagan, ligan kalles, er avgiften som er tilbake av en teller som viser at eieren planlegger å gå tilbake for å få det.

 Som en generell regel kan vrak fritt samles inn og avhendes av alle, men hvis et selskap setter i et krav, kan en berger bli tvunget til å gi fra deg materialet. Lagan, på den annen side, er eid av selskapet, og folk kan ikke gjøre det. Hvis et selskap ønsker å forlate last eller skip uten intensjon om utvinning, er det en falleferdig utpekt av dem igjen uten en markør. Noen ganger falleferdige skip blir reparert og pusset opp av folk med tid og penger til å gjøre dette.

 Vrak vask ofte på land, fordi havstrømmer har en tendens til å skyve ting i retning av kysten. Enkelte forskere faktisk spesialisert seg på innhenting av avfall fra havet kystlinjer på å holde oversikt over hele verden av natur av objektene som skal avholdes i havet, og banene tatt av havet rusk etter den i vannet. Noen beachcombers nyte finne vrak for samlinger av gjenstander eller berget materiale som vil bli solgt senere.

 I betydningen "annen virksomhet", er begrepet "vrak" brukt siden midten av 1800-tallet til 1900-tallet, begynte folk å bruke begrepet for å referere til forkastet og glemt menneskeheten, slik som hjemløse bebo en urbane kjerne. Faktisk ekte vrak noen ganger svært verdifull, som dokumentert av overskuddet sopt inn av bergere og kraftige rettssaker at noen ganger surround konkurrerende krav på vrak.

  •  Små biter av vraket er noen ganger berget av beachcombers.
  •  Vrakgods og jetsam brukes til å beskrive hjemløse.
  •  Intermodale containere er tidvis vasket av dekk av lasteskip.
  •  Elementer anses tapt i et forlis vrak som tre.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha