Hva er øvre luftveier?

 Den øvre luftveier omfatter alt fra nesen til luftrøret, slik som nesehulen, frontal, maksillær, og sphenoidal bihuler, ethmoidal luftceller, og strupehodet. Bronkiene og bronkioler luftveiene, lungene og alveolene er de nedre luftveier. Den øvre og nedre luftveier sammen for å utveksle karbondioksid for oksygen i kroppen.

 Ved inhalering, beveger luften gjennom nesen og reiser til nesehulen. Dette hulrommet er bak og noe over nesen. Hvis luft gjennom denne strukturen er oppvarmet eller avkjølt, slik at den nødvendige grad i en av kroppstemperaturen. Korte, tette hår kalles vibrissae å rense luften. Materialet filtreres ut av luften beveger seg inn i spiserør og mage.

 Neste stopp i øvre luftveier er de ethmoidal luftcellene og frontpartiet, overkjevens og sphenoidal bihulene. Disse er små hulrom foret med slimhinner som omgir nesehulen. Strupehodet eller stemmen boksen, er også en del av dette systemet. Ligger i halsen, er strupehodet brukes, for respirasjon, produksjon av støy, og at matvarene ikke kommer inn i luftrøret. Strupehodet er hjemmet til stemmebåndene, som er nødvendige for tale.

 Ligger mellom luftrør og strupehodet er strupelokket. Epiglottis lukkes under svelging, for å hindre mat som luftrøret. Den er laget av brusk og dekket med slimhinne. Selv om det ikke er til å beskytte luftrøret under svelging strupelokket peker oppover, i retning av tungen.

 Luftrøret er den siste delen av de øvre luftveiene. Det kalles også luftrøret. Luftrøret forbinder strupehodet til lungene. Den er foret med slimete produserende celler som fanger pollen og andre inhalerte partikler for å hindre lungene. Luftrøret kontrakter med hoste å tvinge luft oppover i stedet for nedover i lungene.

 Øvre luftveier er mer utsatt for infeksjoner, spesielt ting som forkjølelse, Otis, bihulebetennelse, betennelse i mandlene, faryngitt og laryngitt. Disse sykdommene tar vanligvis mellom sju og ti dager. Symptomer inkluderer nysing, ansikts press, tett nese, lett feber, rennende nese, hoste og sår hals. Behandlingen inkluderer vanligvis tilstrekkelig hvile og væske, sammen med behandling av smerter og feber med over mot medisiner. Antibiotikaresistens har ført til en reduksjon i bruken av antibiotika for de fleste små luftveisinfeksjoner.

  •  Den øvre luftveier omfatter strupehodet.
  •  Den menneskelige luftveiene. Den øvre luftveier omfatter strukturene i nese, munn og svelg øvre.
  •  Nesehulen, bihulene, strupehode, og den delen av øvre luftveier.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha