Hva er øvre proteser?

 Øvre proteser, kunstige tenner og tannkjøtt, samt liggende orale vev som kan erstatte noe eller alt av det øverste laget av naturlige tenner. Vanlige typer øvre tannplater inkluderer full, delvis, direkte, over-proteser, og implantat-støttet proteser. Tannimplantater i maxilla er også noen ganger plassert i kategorien for den øvre protese.

 Komplett øvre protese erstatter alle øvre tennene etter at de vant. Totalt øvre plater vanligvis en rosa akryl base og enten porselen eller akryl tenner. De protese utskrifter direkte på øvre tannkjøtt og er støttet av den underliggende bein. Totalt øvre platene er vanligvis ikke utstyrt for å bruke tyggegummi for å helbrede ved utvinnings prosedyrer. Denne type protese kan fjernes når som helst.

 Delvis oppå foten proteser erstatte vanligvis bare noen av de øvre tennene. Den kunstige tenner er forankret med et klipp, vanligvis laget av metall, som de eksisterende naturlige tenner fikset. Øvre delvis platene er ofte broer. De kan være permanent eller midlertidig.

 Umiddelbare øvre proteser er dental platene er tatt umiddelbart etter at de øvre tennene ble trukket ut. Slike herde proteser har vanligvis en relativt myk midlertidig fôr som vil være på plass til tannkjøttet. Etter helbredelsesprosessen, erstatter en solid liner den mykt fôr, dreiing av umiddelbar protese i fullstendige øvre proteser.

 Over-proteser som fungerer som øvre plater som holdes på plass av en eller flere naturlige tenner. Ellers er de like full proteser, bortsett fra at de er mer stabile fordi støtten til eksisterende tenner. Komplett plater forbli på plass ved suging, noe som kan trenge å bli supplert med noen form for dental lim. Over-proteser vanligvis koster mer enn full proteser.

 Implant Støttet øvre proteser kan helt eller delvis. Slike proteser er som over-proteser. Forskjellen er at de blir støttet av kunstige stedet for naturlige tenner. Individuelle kunstige tenner direkte forankret i overkjevebenet, typisk med kunstige metall røtter er da lov til å helbrede tannkjøttet og å styrke tennene.

 Når healing er fullført, implantat-støttet proteser konfigurere generelle til munnen akkurat som naturlige tenner og gjøre tygge og snakke mer vanlig enn andre tann plater. Slike proteser krever vanligvis tre eller flere tenner som anker. Selv tannleger vanligvis fikse øvre implantater bedre på mange måter enn andre typer øvre proteser, disse er vanligvis svært dyrt.

  •  Proteser er proteser tenner slitt av dem som har mistet sine naturlige tenner.
  •  Partielle proteser.
  •  Tannimplantater er den mest naturlige, men dyreste, type protese.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha