Hva essensiell trombocytemi?

 Essensiell trombocytemi er en sjelden sykdom som kjennetegnes av en persona € ™ kroppen produsere et overskudd av blodplater i benmargen. En person i alle aldre eller rase kan kontrakt sykdommen, men det er mer vanlig hos voksne og kvinner over en alder av 50. Noen ganger referert til som primær trombocytemi, kan essensiell trombocytemi forårsake leukemi og kan være livstruende hvis ikke diagnostisert. Med riktig medisinsk behandling, kan en person med primær trombocytose leve et normalt liv.

 En person med sykdommen utgitt unormale stamceller i benmargen, hvor blodlegemer. Å skape flere stamceller enn kroppen trenger. Dette fører til marg er i stand til å holde elementene i blodet under god kontroll.

 En viktig symptom på essensiell trombocytemi unormal blodlevring, som vanligvis forekommer i hender og føtter. Som en blodpropp utvikler seg i hjernen, kan en person oppleve et slag. En person med sykdommen er også i fare for hjerteinfarkt eller en blodpropp former i hjertet. Røyking og drikking av alkohol øker risikoen for å pådra tilstanden. I tillegg personer som har diabetes eller høyt blodtrykk er en risiko for utvikling av essensiell trombocytemi.

 En person med essensiell trombocytemi kan også oppleve andre symptomer som røde eller kløende hud, smerter i føtter og hender, og hodepine. Andre symptomer kan være svimmelhet, besvimelse, og synsproblemer. Mindre vanlige symptomer kan inkludere neseblod, blåmerker og blod i avføringen. I noen tilfeller kan en person med primær trombocytose ikke viser noen symptomer.

 Kvinner som sykdommen kan ha vanskelige svangerskap. Før levering, kan en kvinnelig utvikle høyt blodtrykk, fører til svangerskapsforgiftning. Tilstanden kan også forsinke fosterutvikling og føre til og med føre til en for tidlig fødsel. I tillegg er en abort mulig.

 Tilstanden kan påvises ved hjelp av behandling av en pasient € ™ s blod. Denne forskningen kan inkludere blodtelling, blodplatetall som avslører en persona € ™ s blod, og en observasjon av blodet under et mikroskop for å oppdage noe unormalt. En annen måte å teste for å kontrollere tilstanden av uregelmessigheter i benmargceller.

 Behandling av essensiell trombocytemi, kan variere avhengig av pasientens alder og graden av blodplate-overproduksjon. I alvorlige tilfeller, spesielt de som involverer blodkoagulasjon, blodplater eliminere en nødsituasjon prosedyre kan utføres fra det blod. I mindre alvorlige tilfeller kan det hjelpe bruken av aspirin i forebygging av blodpropp. Deltagelse i sunne livsstilsvalg som spiser mye frukt og grønnsaker og daglig mosjon, kan også bidra til å kontrollere tilstanden.

  •  Unormal blodpropp er en alvorlig symptom på avgjørende trombocytose.
  •  Essential trombocytose kan føre til neseblødning hos noen mennesker.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha