Hva forårsaker smerter i setemuskelen?

 Smerter i setemuskelen kan av ulike grunner. Muskelen kan bli skadet under fysisk aktivitet som et resultat av overdreven bruk eller mangel på strekk. Folk som sitter i lange perioder i løpet av dagen kan skade muskler hvis de har en dårlig holdning, eller ikke å stå opp og flytte fra tid tid. Noen ganger smerter i setemuskelen kan resultere fra isjias i korsryggen som deretter reiser til baken til bena.

 Mange fysiske aktiviteter og idretter, som løping eller svømming, med mye bruk av gluteus maximus, slik at skader relatert til disse aktivitetene er en vanlig kilde til smerte. Det kan være flere årsaker. Noen mennesker som er nye for deres valgte aktiviteten kan være for raske til å gjøre for mye, og musklene vil ikke skade så mye vant til å trene. Mer erfarne idrettsutøvere bare kan anstrengt seg.

 Alle som deltar i en sport som bruker gluteus maximus må strekke det og andre nærliggende muskler som hamstrings før du starter. De som ikke øker risikoen for overbelastning eller sprekker, selv om overdreven strekking kan ha samme effekt. Deltakelse i fysisk aktivitet kan også bare øke risikoen for en ulykke som en felle der muskelen kan bli knust eller revet.

 En annen vanlig årsak til smerter i setemuskelen sitter i lange perioder. Dette er ofte et problem for mennesker med en jobb de må gjøre det, så de som jobber på datamaskiner hele dagen. Ofte er deres stoler ikke laget for å være behagelig og støttende for gluteus maxmimus og de omkringliggende muskler. De kan oppmuntre dårlig holdning også, som kan markere gluteus maximus som den prøver å støtte kroppen i sving. Smerte kan være et spesielt problem for folk som ikke tar seg tid til å komme opp og flytte eller strekke ofte.

 Noen ganger er smerter i gluteus maximus ikke et resultat av et problem med muskelen i seg selv, men i stedet er resultatet av hoftenervene smerte. Denne nerve, som går fra den nedre del av ryggen gjennom setet og ned til benene, kan bli komprimert på grunn av problemene med den nedre del av ryggen, for eksempel en brokk. Dette fører til smerte, som kan variere fra mild til alvorlig, at stråle langs den ene eller begge av setet.

  •  Gluteus maximus ubehag forårsaket av sciatic nerve smerte kan behandles med fysioterapi.
  •  Hvis hoftenervene er komprimert, kan den resulterende smerte stråle ned en eller begge baken.
  •  Smerter i setemuskelen kan være forårsaket av en herniated plate i korsryggen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha