Hva kan du gjøre med elektronikk?

 Det utrolige med elektronikk er at den brukes i dag til å gjøre ting som ikke var engang tenkelig for bare få år siden. Her er veldig kort oversikt over noen av de grunnleggende tingene du kan gjøre med elektronikk.

 Lage støy med elektronikk

 En av de vanligste bruksområdene for elektronikk er å lage bråk. Ofte i form av musikk, men skillet mellom støy og musikk er ofte tvilsom. Elektroniske enheter som gjør støy er ofte referert til enheter som lyd. Disse enhetene konvertere lydbølger til elektrisk strøm, og deretter lagre, forbedre og manipulere den nåværende, og til slutt satte strømmen tilbake til du kan høre lydbølger.

 De fleste lydenheter har tre komponenter:

  •  En kilde som input til systemet. Kilden kan være en mikrofon, en innretning som konverterer lydbølger til et elektrisk signal. De subtile svingninger i lydbølgene er oversatt til subtile endringer i det elektriske signalet. For eksempel, det elektriske signal som kommer fra kilden inneholder lydinformasjon.

     Kilden kan også være en form for innspilt lyd, slik som lyd på en CD eller en MP3.

  •  En forsterker, som den lille elektriske signalet som kommer fra kilden inn i en mye større elektrisk signal sendes til høre høyttalere eller hodetelefoner konvertitter.

     Noen forsterkere er små, hvis de trenger for å signalisere akkurat nok av en enkelt lytter seg hodetelefoner til å bli hørt oppmuntrende. Andre forsterkere er enorme, som de trenger for å forsterke signalet nok til at 80.000 mennesker kan høre, for eksempel glemmer en berømt sanger ord The Star Spangled Banner.

  •  Høyttalere, som konverterer elektrisk strøm inn lyden du hører. Høyttalere kan være enorme, eller de kan være små nok til å være i øret.

 Elektronikk belyse våre liv

 En annen vanlig bruk av elektronikk for å produsere lys. De enkleste elektroniske kretser, light-emitting diode s, som er den elektroniske tilsvarer en lyspære.

 Video elektroniske enheter er designet for å ikke bare lage enkle lyspunkter, men komplette bilder du kan se. De mest åpenbare eksempler er TV, de timer og timer med underholdning kan gi og be om så lite i retur - bare noen av hjernecellene.

 Noen typer elektroniske enheter som arbeider med lys som du ikke kan se. De vanligste er TV-fjernkontroll, som sender infrarødt lys til din TV når du trykker på en knapp. Manipulere elektronikk i fjern infrarøde lyset på en måte som sender informasjon fra fjernkontrollen til TV-en, sier han for å øke volumet, bytte kanaler, eller slå av strømmen.

 Radio elektronikk avgir lyd

 Radio refererer til overføringen av informasjon uten ledninger. Opprinnelig ble radioen brukt som en form for trådløs telegrafi, kringkasting ingenting, men hørbare klikk. Radio ble så brukt til å sende ut lyd.

 Faktisk helt til den dagen av begrepet radio er vanligvis forbundet med bare lyd-sendinger, eller i form av musikk eller den stadig populære talkshow. Men overføring av videoinformasjon - er også en form for radio, samt trådløse nettverk, trådløse telefoner og mobiltelefoner - med andre ord, TV.

 Digital elektronikk beregne og beregne

 En av de viktigste bruk av elektronikk i de siste 50 årene har vært utviklingen av datateknologi. På bare et par korte tiår gått datamaskiner fra enkle kalkulatorer til maskiner som kan slå mennesker ved Jeopardy!

 Datamaskiner er den mest avanserte form av et helt felt av elektronikk såkalte digital elektronikk, som er relatert til manipulering av data i det binære språket nuller og enere er.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha