Hva med når glødepluggene på diesel er Bad

 bensinmotorer krever en gnist for å antenne drivstoffet til å forårsake forbrenning, for derved å bevege stempelet for å få motoren. Dieselmotorer, men er avhengige av kompresjon til å starte motoren, så i stedet for tennplugger, dieselmotoren krever glødeplugger. Glødepluggene begynner å brenne brennstoff før starten av kompresjonssyklusen, og bidra til at bilen å starte ved lave temperaturer. Hver nå og da en glødeplugg blir defekt i bruk. I dette tilfellet er pæren vanligvis brent. Hvis du tror at glødepluggene er defekte, kan en testmetode brukes til å sjekke om gløde mops på en dieselmotor defekt.

 Ting du trenger

 Voltmeter med clip-on strømtang

 Instruksjoner

 Plassere klippet på strømtangen voltmeter forvarming støpselet wire. Dette er en klokkeformet tråd på toppen av en enkelt tennplugg. Plassering av glødepluggene i en dieselmotor kan variere fra bil til bil, ta kontakt med brukerhåndboken hvis du har problemer med å finne dem.

 Vri om nøkkelen og tenningsbryteren til varme posisjon. Dette prinsippet vil eller lys glødeplugger.

 Se lesing på voltmeter. En defekt tennplugg vil lese mindre enn 15 ampere. Et stearinlys som fungerer korrekt lese 15-20 ampere.

 Hint

 Hvis du prøver å starte motoren din og du hører den starte på nytt, men ikke klarer å starte og etterfølges av en sky av røyk utslipp fra eksos, så kan du ha en eller flere defekte glødeplugger.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha