Hva var Dust Bowl?

 The Dust Bowl var en økologisk fenomen at en del av den sør-sentrale USA og deler av Canada berørt på 1930-tallet. Tapet av dyrkbar jord i Dust Bowl førte til en massemigrasjon av mange familier som er på jakt etter arbeid og et nytt liv i stater som California. Mange forfattere og kunstnere dokumentert Dust Bowl i 1930 og 1940, fordi det var en av de mest minneverdige hendelsene i den store depresjonen.

 Grunnlaget for Dust Bowl ble lagt under første verdenskrig, da etterspørselen etter mat begynte å stige raskt. Som et resultat av bønder i stater som Colorado, Kansas, Texas, New Mexico, Oklahoma og akselerert sine jordbruk praksis for å møte etterspørselen. Avlinger ble plantet uten rotasjon, og jorden ble kraftig bygget og drevet for å fremstille et høyere volum avling. På midten av 1920-tallet, til mange av disse oppdretts arbeidet bære frukter i den forstand at store avlinger ble generert, men landet har betalt en skjult toll som ble tydelig i 1930.

 På begynnelsen av 1930-tallet, en alvorlig tørke rammet regionen, tørking av de øvre lag av den allerede svært løs matjord. Alvorlige stormer ned, transport av stoffet i en tykk svart skyer. Denne "svart snøstorm" var så mørkt at kveget ble noen ganger lurt til å tro at natten hadde falt. Støvet akkumulert i store fonner, noen ganger begrave boliger og gårder, og en gang fruktbare jordbruksområder var tørr.

 Borgere av de berørte regionene begynte å referere til sine hjem som "Dust Bowl", og de raskt begynte å oppleve alvorlige økonomiske problemer. Depresjon økonomien hadde forårsaket alvorlige problemer for mange bønder, og mangelen på en levedyktig avling førte til massive bank feil. Forhold kjørte mange grupper av bønder til å være fremmedarbeidere, som dokumentert av fotografer som Dorothea Lange og forfattere som John Steinbeck. De fattige fremmedarbeidere fra Dust Bowl var et symbol på depresjon for mange mennesker, for å illustrere hvordan en kombinasjon av uflaks og ikke-bærekraftige landbruksmetoder kan radikalt endre en tidligere lønnsom jakten slik som landbruk.

 Når Franklin D. Roosevelt tiltrådte i 1933, anerkjente han Dust Bowl som et alvorlig problem for USA, og han grunnla Soil Conservation Services for å løse problemet. Regjeringen etat var en av de mange offentlige arbeider etater grunnlagt i løpet av tiden av president Roosevelt, og det fokusert på utvinning av tidligere fruktbare forhold i de mellomamerikanske landene. Ved å plante vindfang og dyrke innfødte planter, begynte tjenesten å sakte gjenoppbygge matjord samtidig bevare det som var igjen. I 1994 ble organisasjonens navn endret til Naturressurser Conversation Service, som gjenspeiler den bredere omfang.

  •  Økende etterspørsel etter mat i løpet av første verdenskrig la grunnlaget for den Dust Bowl.
  •  Tørken i de tidlige 1930-tallet ødela det som en gang hadde vært fruktbare jordbruksområder.
  •  Det var enorme materialfeil under Dust Bowl.
  •  President Franlin D. Roosevelt etablerte jordvern Services for å løse problemene i Dust Bowl.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha