Hva var Tet Offensive?

 Tet-offensiven var en kamp, ​​ofte beskrevet som "vendepunkt" i krigen i Vietnam, som hadde dyptgripende konsekvenser for fremtiden til både Vietnam og Amerika. En bit av historien bidrar til å forstå betydningen av Tet-offensiven showet som en psykologisk maktspill. Tet er en feiring eller en ferie observert av vietnameserne i begynnelsen av måneåret. Av respekt for denne feiringen, en vane, noe av en uskreven avtale var å stanse krigshandlingene under feiringen perioden.

 Nord-vietnamesiske styrker med geriljaen lanserte Tet Offensive, en "shock and awe" style angrep som for alltid endret måten det amerikanske folk ville se på krigen. Ikke bare var de amerikanske og sør-vietnamesiske tropper er slått forvirret av angrepet under Tet-festivalen, men pressen og folk ble sjokkert og motløs hjemme i Amerika. Mer enn to dusin byer som skulle trygge havner har blitt angrepet av dette punktet, inkludert Saigon.

 Denne nyheten var spesielt skremmende fordi amerikansk populær følelser på den tiden var at nordvietnameserne ble tatt, men slått. I tillegg ble rå opptakene av Tet-offensiven mottatt fra Tokyo og treffer eteren upublisert. Dagsrevyen i Amerika var fylt med grusomme bilder og journalister har erfaring til å forklare. Det virket som et mareritt for den gjennomsnittlige person, spesielt uten fordelen av analyse og snudde raskt mange i Amerika mot krigen.

 Mange kritikere anser pressen for å ha kjørt med dette nye funnet styrke. I all rettferdighet, mange av dem i media sannsynligvis trodde de gjorde en god ting ved shaming publikum i fordømte krigen. Dessverre, ikke blir oppfattet militære analytikere, mange hadde ingen anelse om hva en brå retrett eller tilbaketrekning ville innebære. Imidlertid var grafikken og lyden av Tet-offensiven natt spilt, og reportere og ankere selv begynte å legge sin egen mening. Å være en anti-krig medlem av pressen ankom med stil i kjølvannet av Tet Offensive.

 Tet-offensiven var ikke triumf nordvietnamesiske hæren og Vietcong syntes å være, i hvert fall ikke militært. Faktisk er de fleste eksperter enige om at de aldri ment til byene som ble tatt tak, men å skape en sjokkerende visning av små katastrofer som ser ut som et stort nederlag. Det fungerte, spesielt med hjelp av den amerikanske pressen i maleriet like de nordvietnamesiske kunne ha håpet det ville virke.

 Mens Nord mistet titusener av soldater sammenlignet med mindre enn 3.000 amerikanske soldater under Tet-offensiven, det var en propagandaseier for kommunistene. Militære, av mange ansett for å bli slått dem, men den psykologiske maktspill jobbet i deres favør, med hjelp av USAs egen nyhetsmedier.

 Peter Braestrup, en tidligere offiser i US Marines, samt en krigskorrespondent for Washington Post skrev en bok kalt The Big Story, som gir omfattende informasjon om rollen til media i utfallet av Tet Offensive. Han samlet all lyd, visuelle, bilder og skriftlige rapporter om hendelsene i de største medieorganisasjoner på den tiden og brukes til å analysere både hæren og media i etableringen av boken.

  •  Nord vietnamesiske tropper lanserte Tet-offensiven.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha