Hvem er Elizabeth Bennet?

 Elizabeth Bennet er en av de mest berømte heltinner i fiksjon, skapt av den engelske forfatteren Jane Austen. Miss Bennet er helt klart den sentrale karakteren av Austens 1813 roman Pride and Prejudice, og representerer et stort skritt fremover i feministisk litteratur.

 Miss Bennet er det andre barnet i en familie på fem døtre. Hennes mor er besatt av å gifte jentene seg i rikdom og velstand fordi deres eiendom vil bringe til de mannlige arvinger, og som et resultat vil gå til en fjern slektning. Dermed sine ressurser er begrenset, så er det samfunnet de lever i. Selv om Bennets er døtre av en gentleman, hyppige sosiale grusomheter begått av sin mor, som er nevnt mer enn en gang som "vulgær", noe som reduserer sjansene for å gifte seg med døtrene '"god".

 Fordi på den tiden Austen skrev romanen ekteskapet var fortsatt et forretningssamarbeid, konseptet med å gifte seg for kjærlighet var en relativt ny. Til tross for oppmuntring til fetteren til hvem Bennet staten vil delegere gifte Miss Bennet nekter å gifte seg med ham fordi han er dum, latterlig, og det er ingen måte at hun kunne respektere ham.

 Faktisk, Miss Bennet og hennes eldre søster Jane både mester ideen om ekteskap for kjærlighet og ekteskap med en respektabel partner. I denne ideen, er de sterkt oppmuntret av eksempel på et ekteskap med en kvinne han ikke kunne respektere deres far.

 Miss Bennet kommer snart i kontakt med Mr. Darcy, til en mann de anser være så stolt at de har lite omsorg hvordan hun ser ut som ham. Faktisk er hun overbevist tidlig at Darcy ikke stoppe henne. Hun observerer Darcy med underholdning for halvparten av romanen, og også tar venninnen Charlotte godta forslaget om ekteskap for å få til den smiskete fetter, Mr. Collins konvensjonen.

 Under et besøk til Mr. og Mrs. Collins, er hun overrasket over å finne en overveldende anvendelse av ekteskapet av Mr. Forut Darcy. Hun nekter ham fordi hun er klar over at Darcy har jobbet for å skille hennes elskede søster av hans venn, Mr. Bingley. I tillegg mener Miss Bennet Darcy har opptrådt brutalt mot henne venn George Wickham.

 Miss Bennet lærer snart at det i sannhet Wickham har opptrådt svært dårlig mot Darcy, men han gjør ingen unnskyldninger for å skille Jane fra Bingley. Men sjansen til å reise sette Miss Bennet og Darcy sammen igjen, og Elizabeth begynner å ta vare på ham, som hun fullt klar over hans sanne karakter, og han elsker henne oppriktig.

 Miss Bennet karriere ender med hennes ekteskap med Darcy, i Jane ekteskap med Bingley. Slik at de kan leses som blir sittende fast til sine prinsipper og gift for kjærlighet. Hennes lønn er et ekteskap med en mann som virkelig elsker henne, og som også er enige om veldig rik.

 Character Miss Bennet er en av en ung kvinne som skal lukkast av sine feil, er mer enn intelligent i samtalen, og som i de uoverensstemmelser i andre delikatesser. Men hun er aktiv i hennes begrenset sfære, en tidlig feminist. Viktigst, forblir hun prinsipiell og urokkelig av hva verden mener de bør gjøre, og heller ta imot av sin egen oppfatning av hva som er rett. Dette gjør Miss Bennet en mye elskede tegnet i dag, og står for mye av populariteten til Pride and Prejudice.

  •  Miss Bennet er den sentrale karakteren av Jane Austens 1813 roman Pride and Prejudice, og representerer et stort skritt fremover i feministisk litteratur.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha