Hvem er Hestia?

 Hestia er en gudinne fra gresk mytologi som får relativt lite oppmerksomhet i forhold til hennes andre guder og gudinner, selv om hun var faktisk en ganske interessant figur. Som gudinnen for hjem og ildsted, hadde Hestia et alter i alle hjem i form av kjøkkenet brann, som stadig holdt brennende. Grekerne og senere romerne dyrket henne som et symbol på fellesskap innsats, og det er beskrevet som den mest skånsomme, veldedig, og arten av innbyggerne i Mount Olympus.

 Ifølge legenden er Hestia datter av Kronos og Rhea. Opprinnelig var hun blant de 12 prinsipielle gudene på Olympen, men hun ga henne sete til Dionysus å unngå konflikt, og fordi de foretrekker å stelle livet av den hellige ild på fjellet. Hestia også lovet kjempet som en jomfru etter Poseidon og Apollo seg på henne, ledende Zeus sette henne ansvaret for ofrene. Som et resultat, folk forventet å hylle sin i begynnelsen av hvert offer, for å sikre at arrangementet skulle gå greit, og har en behagelig resultat.

 Alle større byer hadde en sentral sosial brann dedikert til Hestia, og grener av denne brannen ville bli tatt til nye bosetninger og kolonier på goodwill av gudinnen til disse stedene. Individuelle husholdninger også viet sitt peiser til Hestia og tradisjoner, for eksempel på seg nye babyer rundt bålet for å påkalle hennes velsignelser var i mange regioner. I romertiden var husholdningenes brann dedikert til Vesta, som hun ble kjent i Roma, kunne ikke bli slukket uten de riktige ritualer, og det kunne ikke bli antent uten utrenskninger og bønner.

 Mens Hestia er noen ganger marginalisert som en mindre nasjonal gudinne og mindre guddom, er det en interessant skikkelse i gresk og romersk historie. Fordi alle hjem hadde et alter til Hestia, mange mennesker ofte bedt for henne enn de gjorde til andre guder og gudinner, og hun var en kjent skikkelse, i motsetning til den bortgjemte og noen ganger fryktelige figurer som Zeus. Gjestfriheten og sosial samhandling symboliserte de var svært viktig, og forbli, i området ved Middelhavet i dag.

 En interessant historie om Hestia er legenden om hennes fødsel. Ifølge historiene, er hun den første og den siste datter av Kronos og Rhea, siden hun først ble født og deretter svelges av sin far sammen med sine søsken, på grunn av bekymring om mulige utfall av en profeti . Når Rhea jukset Cronus i ruminating barn, Hestia var den siste, fordi de har vært den første i voks, med det resultat at de hadde både den første og den siste.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha