Hvem er Iorek Byrnison?

 Iorek Byrnison er en karakter i Philip Pullman er Den mørke materien fantasy-romaner. Han er en pansret bjørn, og er en venn av hovedpersonen, Lyra. Omsider han kjemper på siden av Lord Asriel mot Tilsynet og Kingdom of Heaven.

 Iorek Byrnison er en panserbjørne, en av de store pansrede bjørner av Lyra verden. Disse er som store isbjørn, men opposable tommelen og hans intelligente og i stand til å tale. De er mektige krigere og metall smeder, og smi sine egne seletøy, som langt overgår alt som er laget av mennesker. Rustningen fungerer som en slags sjel for dem, mye på samme måte fungerer en daemon for mennesker i Lyra verden. Den panserbjørne har svært strenge ideer om ære og anstendighet, som noen ganger avviker vesentlig fra de av mennesker.

 Den panserbjørne også vises som regel ikke lurt. Derfor de ikke lyve eller bli bedratt. Dette synes saken, med mindre toll panserbjørne mann så mye at han har godkjent utsatt for å bli plassert seg selv.

 Iorek Byrnison gang var arving til tronen av panserbjørne på Svalbard. I sin ungdom, men han kom inn i en kamp med en annen bjørn på en kvinne. Ukjent for Iorek Byrnison, hadde den andre bjørnen blitt dopet av Iorek rival Iofur Raknison, og så var ikke i stand til å tenke klart. Så det var at han nektet å gi etter for Iorek Byrnison, og i raseri av kampen, Iorek drepte en annen bjørn, noe som ikke er tillatt inne panserbjørne samfunnet. Av denne grunn han ble forvist og vanæret, klærne tatt fra ham.

 Iorek Byrnison var i ferd med å bli en kriger for utleie, og i hans reiser kjempet side om side med den humane Lee Scoresby i Tunguska kampanjen. Lee liv reddet i løpet av denne kampanjen Iorek, og Iorek reddet Lees liv, skape en obligasjon som skulle vare resten av livet. En gang i løpet av sin leiesoldat liv, finner Iorek metall fra en fallen meteor, Iron Sky, og bruker det til å gjenskape hans rustning.

 Iorek slutt gjorde sin vei inn i bosettingen av Trollesund i Lappland, hvor han begynte å drikke tungt. Den manipulerende mennesker Trolle stabil Iorek Byrnison rustning mens han sov i en drunken stupor, og da han våknet han ble ødelagt en stor del av eiendommen i hans raseri. Folket så presset ham inn i tjeneste, angivelig for å betale for skadene han hadde forårsaket, og holdt ham beruset mesteparten av tiden.

 Som Lyra endelig kommet i Trollesund, hun hjalp Iorek Byrnison reparere sin rustning og få sin frihet av mannen. Iorek lovet sin lojalitet til Lyra fram til slutten av kampanjen hennes. I løpet av reisen, Lyra arrangert for en kamp mellom Iorek Byrnison og tronraner av tronen av Svalbard, Iofur Raknison. Når arrangere kampen, Lyra viser også at i motsetning til de fleste panserbjørne, er Iofur Raknison stand lurt. Så Iorek bruker dette faktum, og slo ham i en duell og ble konge av panserbjørne.

 I senere bøker, fortsetter Iorek Byrnison å hjelpe Lyra i hennes søken. Etter at hullet mellom verdener åpner, tar han sitt folk til Himalaya på jakt etter is som ikke smelter. Til syvende og sist, Himalaya er upassende for dem å leve, og Iorek tilbake med sitt folk. Men mens han hjelper Will i reforging den subtile kniv, i prosessen, advarer både Will og Lyra at kniven har sine egne formål.

  •  Iorek Byrnison fører sitt folk i fjellet med en dør mellom verdener.
  •  Iorek Byrnison er en fiktiv figur som ligner en stor isbjørn.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha