Hvem er John Cage?

 Komponisten John Cage var opprinnelig fra Los Angeles, California i 1912. Etter å ha gått Pomona College for en kort tid, turnert han Europa for en tid, og kom tilbake til USA for å studere musikk i 1931. Hans lærere var Richard Buhlig Adolph Weiss, Henry Cowell og Arnold Schönberg, og hans første komposisjoner fulgte Schönbergs 12-tone tilnærming. Han fant arbeid som lærer seg selv i Seattle, og i årene 1936-1938, grunnla han slagverkensembler å ha artister for sitt arbeid. Samtidig, han og Merce Cunningham, koreograf, danser og Cage langsiktige partner i både musikk og liv-testet samarbeids fungerer.

 I 1939 ble Cage eksperimentere med nye kompositoriske tilnærminger, inkludert en såkalt "preparert piano," som endrer sette inn objekter i piano eller på annen måte til lydene som ikke er karakteristisk for instrumentet å produsere. Cage også kassettspillere, radioer og platespillere lagt forestillinger, i tillegg til tradisjonelle akustiske instrumenter. Hans første bemerket opptreden var en slagverkensemblet konsert på New Yorks Museum of Modern Art i 1943.

 Cage interesse i østlige filosofier som Zen-buddhisme, som oppsto i årene som fulgte, kom til å påvirke hans musikk. Han holdt gapet mellom musikk og andre former for falming lyd, og planer om å innføre tilfeldige og tilfeldige elementer i musikalsk forestilling skapt. Dette hadde effekten av å endre både rollen som den utøver, samt gjøre forestillinger helt unik. Noen elementer av showet var igjen opp til utøverne å avgjøre på stedet, for eksempel steder, teknikker og note varighet, mens andre kan være bestemt av en ekstern kilde, for eksempel I Ching. Med tiden Cage andre medier lagt til musikalske prestasjoner, men media hadde også tilfeldige eller tilfeldige elementer, som i sitt arbeid HPSCHD 1 969.

 Arbeidet med John Cage som kan bli mest kjente verk i 1952 4 '33 ", uttales" fire minutter og tretti tre sekunder "der han tre bevegelser av stillhet. Han skrev også stykker som skylder inspirasjon for andre artister, som billig imitasjon, en 1969 brikke som er ment å formidle et inntrykk av arbeidet med komponisten Erik Satie, og Roaratorio, navnet på en elektronisk komposisjon som inneholder ord fra 1939 roman Finnegans Wake av den irske forfatteren James Joyce. Cage døde i 1992 i New York City.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha