Hvem er mer utsatt for stress?

Hvem er mer utsatt for stress?

Stress kommer i alle former og påvirker mennesker i alle aldre og alle samfunnslag. Ingen eksterne standarder for å forutsi stressnivået hos personer.

Graden av stress i våre liv er svært avhengig av individuelle faktorer, som for eksempel vår fysiske helse, kvaliteten på våre mellommenneskelige relasjoner, antall forpliktelser og ansvar vi bærer, graden av avhengighet av andre og våre forventninger, mengden av støtten vi får fra andre, og antall endringer eller traumatiske hendelser som nylig har skjedd i våre liv.

Imidlertid kan noen faktorer øke vår mottakelighet for stress eller handle for å redusere sin alvorlighetsgrad. Folk med sterke sosiale nettverk rapporterer mindre stress og bedre mental helse, sammenlignet med de uten disse sosiale kontakter.

Folk som er underernært, som har utilstrekkelig søvn, eller som er fysisk syk og redusert deres evne til å takle stress og påkjenninger i hverdagen, kan ha høyere nivåer av stress. Noen stressfaktorer er særlig forbundet med visse aldersgrupper eller livsstadier. Barn, tenåringer, studenter og eldre er eksempler på grupper som ofte står overfor vanlige stressfaktorer knyttet til livets overganger.

Folk som har omsorg for eldre eller funksjonshemmede familiemedlemmer kan også oppleve en mye stress som omsorgspersoner. Å ha en kjær eller familiemedlem som er under en stor stress ofte øker våre egne stressnivå også.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha