Hvem er noen vinnere av Nobels fredspris?

 Nobels fredspris er en pris som gis årlig til personen som er det tenkt at det beste arbeidet som er gjort i retning av brorskap mellom nasjonene, mot avskaffelse eller reduksjon av stående armeer samt for avholdelse og fremme av fredskongresser. Den ble grunnlagt i testamentet til Alfred Nobel, som var en velstående norsk oppfinner og industrimann. Vinneren får en medalje, en pengepremie og verdensomspennende anerkjennelse.

 Det er mange kjente fredsprisvinnere har vært, og de første som ble tildelt to menn i 1901. De var Frédéric Passy, ​​grunnlegger og president for den første franske freds samfunnet, Henry Dunant, grunnleggeren av den internasjonale komiteen Røde Kors. Kort tid etter at det i 1905 ble den første kvinne som får Nobels fredspris. Hun var Bertha von Suttner, som fikk prisen for en ledende skikkelse i fredsbevegelser av dagen.

 USAs president Teddy Roosevelt ble skjenket æren følgende år fredsavtale samarbeid meglet traktaten Portsmouth, endte den russisk-japanske krig. To andre amerikanske presidenter vil også etter hvert å vinne Nobels fredspris. De var Woodrow Wilson i 1919, som var en viktig pådriver for Folkeforbundet, og Jimmy Carter, som ærer for hans tiår med iherdige innsats for fredelig løsning av internasjonale konflikter, for å finne fostre demokrati og menneskerettigheter mottok i 2002 ", og å fremme økonomisk og sosial utvikling. "

 Også under de bemerkelsesverdige fredsprisvinnere, Ralph Bunch, som fikk prisen i 1950 for mekling i Palestina, og var den første personen av farger til å vinne prisen. Endelig i 1964 prisen ble delt ut til Dr. Martin Luther King Jr., en av de viktigste og mest kjente talsmenn for sivile rettigheter gjennom tidene. Nelson Mandela ville til slutt bli med på listen over vinnere fredspris, sammen med Frederik Willem de Klerk for sitt arbeid i Sør-Afrika. De var ansvarlig for å bidra til å avslutte apartheid og legge grunnlaget for en ny demokratisk Sør-Afrika.

 En av de mest kjente vinnerne av Nobels fredspris i hele hennes historie og verden rundt Mor Teresa. Hun grunnla Missionaries of Charity i Calcutta, India i 1950 og hjalp mange foreldreløse, fattige, sultne og syke mennesker i India og i andre land i fem år etter det. Mangler fra listen over vinnerne av Nobels fredspris ble Mohandas Gandhi, en av de mest kjente fredsbevarende styrker gjennom historien. Han ble nominert flere ganger, men ble myrdet i 1948, det året han ville trolig ha fått den anerkjente prisen. Flere mer nobelprisvinnere for Peace of notatet omfatter Lech Walesa, Elie Wiesel og Yasser Arafat.

  •  Henri Dunant, grunnleggeren av Den internasjonale Røde Kors-komiteen, vant en av de første Nobels Freds premier i 1901.
  •  President Teddy Roosevelt ble gitt en Nobels fredspris.
  •  USAs president Woodrow Wilson vant Nobels fredspris i 1919.
  •  Sør-Afrika Nelson Mandela ble tildelt Nobels fredspris.
  •  Nobels Fredssenter i Oslo, Norge.
  •  Skulptur av Elie Wiesel, mottaker av Nobels fredspris i 1986.
  •  Skulptur av Martin Luther King Jr., mottaker av Nobels fredspris i 1964.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha