Hvem er Norma McCorvey?

 Norma McCorvey er et navn som mange ikke kjenner igjen, selv om McCorvey er kjent, eller kanskje beryktet, avhengig av hvordan du ser på hennes situasjon. De fleste vet Norma McCorvey av noen andre navn eller et alias Jane Roe. Ja, hun er Jane Roe, som var saksøker i den kontroversielle abort saken Roe v. Wade.

 I 1973 USA Høyesterett svarte en utfordring mot abortloven i Texas og fastslått at abort var en konstitusjonell rett på grunnlag av personvern. Saken hovedsak legaliserte abort i alle 50 stater, til tross for at mange kaller det "dårlig lov", og mener at abort bør være en statlig fortrinnsrettsemisjon. Den pro-choice bevegelse så det som en seier, selv om Norma McCorvey aldri hatt en abort. Hun var ikke gravid på det tidspunktet at saken ble hørt, har født en datter som ble gitt opp for adopsjon.

 Interessant nok, Norma McCorvey, kvinnen som en gang kalte Roe v. Wade, "min lov" har siden hatt en forandring i hjertet. Mens han jobbet i en abortklinikk og inderlig støtter abort, møtte hun sin nemesis - og fremtiden venn - en mann som heter Flip Benham. Benham ledet en anti-abort gruppe kalt Operation Rescue, som flyttet i nærheten av kontoret Norma McCorvey programmer. Opphetede diskusjoner og protester fulgte, men McCorvey endelig begynte å forstå oppfatninger av gruppen. Hun konverterte til kristendommen og deretter til den pro-life bevegelsen.

 Det var en liten jente som heter Emily, datter av en Operation Rescue arbeideren som Norma McCorvey slutten studiepoeng hennes konvertering. Til tross for at de ikke er enig med McCorvey, barnet viste sin kjærlighet, aksept og vennskap. Det var mye mer enn hun sier Norma fikk fra dem som de føler at det blir brukt som en "bonde" for å fremme sin agenda. De trodde de var mer opptatt av abort enn de noen gang var med henne.

 Advokatene hevder at saken fremmes Norma ønsket en abort på den tiden, men det Roe v. Wade var egentlig ikke om McCorvey i første omgang. For dem var det aldri om én person, men om å sikre retten til abort for kvinner generelt. Norma McCorvey var bare en kvinne som på den tiden var opplever en uønsket graviditet og var villig til å signere en erklæring og bli sjef aktor i rettssaken. Hun angrer nå har sterkt deltatt i den.

 Etter å ha jobbet i abortindustrien, Norma McCorvey ikke lenger ser abort som "frihet" for kvinner. Hun sier hun så pengene ruller inn, utnytting, og retorikk mer enn hun kunne trygt omsorg eller behandling av kvinner i krise. Norma McCorvey vant en bok kalt av kjærlighet skrevet hennes voyage data blir Jane Roe å lansere sin egen pro-life oppsøk heter Roe No More departementet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha