Hvem er Stephen King?

 Stephen Edwin King ble født 21. september 1947 i Portland, Maine, et sted som senere innstillingen for de fleste av hans romaner. Kongen tilbrakte sin barndom flytte sammen med sin adoptivmor og eldre bror, ofte lider av alvorlig økonomisk press. Stephen King begynte å skrive historier i tidlig alder. Klokken ti, begynte han å skrive science fiction-historier basert på populære film tegn og selge historiene til sine klassekamerater. To år senere, da hans bror startet sin egen garasje-papir som heter "Dave Rag, var Stephen King en regelmessig bidragsyter.

 I 1971 ble uteksaminert Stephen King fra University of Maine med en Bachelor of Arts i engelsk og en lærer på videregående skole var. Samme år giftet han aspirerende forfatter Tabitha Spruce, med hvem han delte en trailer utenfor byen. Kongenes gikk gjennom noen tøffe tider, knapt noe som gjør det mindre Stephen King var i stand til å selge en novelle til et magasin. I løpet av noen år, begynte Stephen King flere romaner som han til slutt forlatt, helt til hans kone presset ham til slutt Carrie og sende det til en New York utgiver. Romanen solgt for bare $ 2500, men en annen stor utgiver kjøpte pocket rettigheter snart etter for $ 400.000.

 Mens publisering suksess bodde med Stephen King etter at forverret hans private liv. Han ble alvorlig avhengig av alkohol, kokain, og reseptbelagte legemidler. I hans memoarer, On Writing, innrømmer kongen at han knapt husker å skrive noen av hans tidlige romaner, fordi han var så full på den tiden. Nesten ti år senere, hans familie iscenesatt en intervensjon og tvang ham til å søke hjelp. Stephen King har edru siden slutten av 1980-tallet.

 Stephen King har blitt kjent som en mester av horror. Mange av hans mest kjente bøker er filmet, inkludert Salems Lot, The Shining, The Green Mile, og IT. I tillegg til sine mange vellykkede romaner og novellesamlinger, har Stephen King skrevet bøker i samarbeid med andre forfattere, blant annet den populære Svart Hus med Peter Straub. På begynnelsen av 1980-tallet, utgitt Stephen King fire ikke-skrekkromaner under pseudonymet Richard Bachman. Fans endelig plukket opp på lignende litterære stiler og tvunget Stephen King utstedt en uttalelse som sier Bachman døde av slippe "kreft av pseudonymet."

 Stephen King er en av de få forfattere i verden til å bli en populær attraksjon. Han blir umiddelbart gjenkjent og ofte nevnt på tv-serier som Family Guy, Futurama, Simpsons og Friends.

  •  Skrev Stephen King Frihetens Redemptin, som senere ble omgjort til en film.
  •  Stephen King skrev mange romaner og noveller.
  •  Stephen King led av en kokainavhengighet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha