Hvem er Vladimir Nabokov?

 Vladimir Nabokov ble født 22. april 1899 i St. Petersburg, Russland. Den eldste sønnen i en aristokratisk familie, hadde Nabokov tilgang til de beste pedagogiske og sosiale kontakter. Han var i stand til å snakke engelsk og fransk i tidlig alder, og da han ble uteksaminert fra college, var han allerede kjent i litterære kretser.

 Nabokov familie utvandret til Vest-Europa etter den russiske revolusjonen i 1917, hvor de fortsatt spille en fremtredende sosial og politisk rolle. Etter Nabokov far ble utsatt for et attentat feil, forlot Nabokov hjem og flyttet rundt ganske mye, til slutt slo seg ned i Berlin i 1923. Det var der han møtte og giftet vera Slonim og hvor hans eneste sønn født elleve år senere.

 Nabokov forble i Europa fram til begynnelsen av andre verdenskrig. I 1940, bekymret for de tyske tropper til å ta over, han flyttet med sin familie til Norfolk County, Massachusetts og tok en stilling ved Wellesley College som bosatt lærer. Han skapte den russiske avdelingen og ble kjent for sin entusiastiske måte å undervise russisk språk og litteratur. Han flyttet etter hvert til Cornell University, hvor han hadde mer frihet til å skrive og å fortsette etterforskningen. Etter utgivelsen av Lolita, flyttet Nabokov tilbake til Europa for å sette opp et permanent opphold i det eksklusive Montreux Palace i Sveits, hvor han døde en naturlig død den 2. juli., 1977

 Mens de første verkene til Nabokov er skrevet på russisk, er han best kjent for sine engelskspråklige romaner, som Ada, Pale Brann og Lolita, skrevet på engelsk og oversatt seg på russisk. Mange av verkene Nabokov håndtere tilfeller av falsk identitet, en hyllest til tidlig død av sin far. En annen vanlig tema i Nabokov arbeid er synestesi, en kompleks nevrologisk tilstand der to sansene er egentlig knyttet. Nabokov byrden av synestesi og det er hans sønn; Både bokstaver eller ord assosiert med farger. Nabokov er anerkjent som en av de største forfatterne i det 20. århundre.

  •  Vladimir Nabokov ble født 22. april 1899 i Russland.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha