Hvem var Katarina av Aragon?

 Den første kona til kong Henrik VIII av England var den spanske prinsesse Katarina av Aragon. Selv om deres ekteskap er ment å være en glad for å ha vært i starten, Henryâ € ™ s innsats for å skilsmisse Catherine etter 24 års ekteskap hun forlot bitre fiender, og forlot landet for alltid. Katarina av Aragon antas strålende, modig og sta ble selv benekter i døden svik av sin mann og bare akseptere det.

 Katarina av Aragon ble født i 1485, datter av den kraftige spanske herskere Ferdinand og Isabella. Hun var engasjert i svært ung alder til Prince Arthur Tudor av England, den eldste sønn av kong Henry VII. Arthur og Catherine giftet seg i England i 1501, men deres ekteskap ble kuttet kort da Arthur døde av en sykdom i april 1502. Catherineâ € ™ s status ved hoffet var nå prekær, en enke i en alder av 17.

 Kong Henry VII, desperat å unngå retur Catherineâ € ™ s stor medgift, umiddelbart forlovet med Katarina av Aragon til sin andre sønn, Henry. Den andre ekteskap kreves samtykke fra paven, mot kirkelov en enke til henne husbandâ € ™ s bror gift. Catherine vitnet i retten at ekteskapet aldri ble fullbyrdet, og tillatelse ble gitt. Selv så ble Catherine og Henry ikke gift før juni 1509, etter syv år med politisk kjekling.

 Som Queen of England, Catherine av Aragon sette henne betydelig intellektuell kapasitet til å jobbe med å arrangere avtaler mellom hennes mann og hennes mors Spania. I 1 511, Catherine var instrumental i en allianse mellom England og Spania for å kjempe Frankrike, formalisert i traktaten Westminster. Henry så kjent for sin kone at han kalte henne regent, la henne til å styre landet, mens han var i krig. Catherine fungerte også som skyts ved flere universiteter og skoler, og var en forkjemper for kvinners utdanning.

 Catherine og Henry sies å ha hatt ekte følelser for hverandre, men Catherineâ € ™ s manglende evne til å produsere en live mannlige spedbarn legge press på ekteskapet. Til tross for fødselen av Maria, som en dag skulle bli Queen Mary jeg vokste Henry desperat etter en mannlig arving. Henry ble overbevist om at deres ekteskap ble forbannet av Gud på grunn av Catherineâ € ™ s forrige ekteskap med Arthur. I tillegg Henry falt lidenskapelig forelsket i Anne Boleyn, en ung dame som venter i tjeneste for sin kone.

 Kombinasjonen av Henryâ € ™ s frykt for Goda € ™ s vrede og Anne Boleynâ € ™ s nektet å søke fullbyrdelsen av sitt forhold utenfor ekteskapet kjørte Henry til annullering av Kirken. Kan ikke få tillatelse, brøt med katolikkene og etablering av den protestantiske kirke England Henry. Den nye kirken var glad for å innvilge skilsmisse til Henryâ € ™ s ekteskap sikret den protestantiske Anne.

 Den trofaste katolske Katarina av Aragon ville ikke akseptere situasjonen, insistere på at Anne var ikke en dronning og nekter å oppgi et nonnekloster stille når kongen spurte. De har heller ikke ville snu juvelene i Queen Anne. Catherine hadde stor støtte fra det offentlige, at Henry og hans nye dronning rasende. Catherine kong straffes hardt for hennes stahet, forvist henne til en smuldrende herskapshus og nekte henne kontakt med Mary, hennes eneste barn.

 Katarina av Aragon døde i nærheten av fattigdom i 1536 i en alder av 51. Henry, fortsatt rasende på henne nektet å godta hans autoritet, beordret festivaler av feiring på hennes død. Til tross for Kinga € ™ s motvilje mot henne, Katarina av Aragon forble populær blant folk i England, og samtidig opprettholde sin kjærlighet i livet hennes for hennes intellekt, fromhet og prinsipper.

  •  Katarina av Aragon var den første kona til kong Henrik VIII.
  •  Som Queen of England, Catherine av Aragon jobbet med å organisere avtaler mellom hennes mann og hennes mors Spania.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha