Hvor å Test en booster ventil

 Nesten alle biler i dag er utstyrt med servobremser. Bistå kraftsystem gjør bruk av en genial forsterker som er levert av vakuumet som dannes i motorens inntaksmanifold. Av sikkerhetsmessige grunner må systemet kjøres i det minste en eller to bremseanvendelser etter at motoren stopper, og en liten ikke-returventil er tatt med for å opprettholde den booster vakuum under disse betingelser. Dersom tilbakekallingen ikke ser ut til å bli utført på riktig måte, er det lurt å teste ventil for å eliminere det som en mulig årsak.

 Ting du trenger

 Skrutrekker

 Tang

 aspirator pære eller en kalkun Baster

 Instruksjoner

 Parkere bilen og åpne panseret. Finn vakuum brems booster. Dette er en kuppel sammenstilling som er montert på den bakre vegg i motorrommet på førersiden, på linje med bremsepedalen. Finn sugerøret som går fra motoren inntak manifold til vakuum booster.

 Tegn sugeslangen tilbake til samleren tilkobling av motorinntak. Løsne klemmen eller klippet med tang eller en skrutrekker og skyv røret ut av tilkoblingspunktet.

 Å blåse luft inn i røret. Bruk munnen hvis du ikke har noe imot å spise litt skitt motor. Alternativt kan du dra en suge pære på rørenden og trykk. I en klemme, pære juice gjøre store støvsugere. Dersom ventilen fungerer riktig, bør det hindre deg fra å blåse luft inn i røret.

 Avtrekk slange. Hvis linjen ikke er blokkert og ventilen fungerer som den skal, bør du være i stand til å suge luft og enkelt på en slange.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha