Hvor er den dypeste canyon i solsystemet?

 Den dypeste kjente canyon i solsystemet Valles Marineris på Mars. Det er kjent til den dypeste canyon på en steinete planet i solsystemet, som vi allerede har kartlagt alle fire av dem i detalj, og har funnet noe dypere. Valles Marineris er 4500 km lang, 200 km bredt og dypt som 7,7 km. Til sammenligning er Grand Canyon 446 km lang og varierer i bredde 6,4 til 29 km), og når en dybde på ca 1,6 km. Den dypeste canyon på planeten vår, er jorden våt og geologisk aktivt område ikke godt egnet til dannelsen av svært dype kløfter.

 Marianergropen, som ligger i Stillehavet nær Filippinene, er 10,9 km, 6,77 km under havoverflaten, men mindre enn halvparten så dypt som målt fra havbunnen, noe som gjør det kort dybden av Valles Marineris. Selv om det ennå ikke er kjent, kan det være at dype hull eksisterer i solsystemet tiden tilslørte eller avsidesliggende steder som de steinete kjerner av gasskjemper, eller ytre solsystemet organer som Pluto og Eris. The New Horizons romfartøy er på vei til Pluto, og vil komme i 2015, viste oss på kartet over Plutos overflate i detalj og bestemme tilstedeværelsen av en dype kløfter.

 Årsaken til dannelsen av Valles Merineris er antatt av de fleste forskere dannet en tektonisk sprekk under planet kjøling, og deretter å stige som følge av erosjon. I så fall kan gapet bli veldig gamle. Valles Merineris betyr dal sjømann på latin, oppkalt etter Mariner 9, et NASA Mars Orbiter, som gapet i 1971. Valles Merineris deler planeten med det høyeste fjellet i solsystemet, Olympus Mons, større enn flere ganger Mount Everest oppdaget.

 Valles Merineris kan beleilig kolonisering mål for fremtiden menneske. På grunn av dybden av dalen er skjermet fra kosmiske stråler og den intense varmen fra overflaten.

  •  Grand Canyon er bare om lag en tredjedel så dypt som Valles Marineris på Mars.
  •  Mars er hjemmet til solenergi dypeste kjent juvet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha