Hvordan å gjenoppbygge de 4-sylindrede motorer for mer kraft

 Ved ombygging en motor, kan du velge å ha ekstra arbeid gjøres for å forbedre motorytelsen på lagerbeholdninger. Oppgraderingen banen vil være forskjellig avhengig av om du vil ha en atmosfærisk eller turboladet motor. I begge tilfeller er mer kraft utviklet av maskinbearbeiding på hodet, utskifting av ventiler og ventilfjærer, øke eller redusere kompresjon i motoren, og erstatte lav kvalitet komponenter som stenger og sveiv. Den krevende arbeidets art detaljert hodet er vanskelig og best overlatt til en profesjonell workshop, men low-end og basearbeidshodet kan oppnås ved den dedikerte hjem mekaniker.

 Ting du trenger

 Komplett sett med håndverktøy, inkludert skiftenøkler og socket sett

 Momentnøkkel

 Engine rebuild kit

 Instruksjoner

 Port og polere inntaksportene, og pakningen svarende til eksosportene. Motoren hodet ikke har noen hukommelse av en serie av gasskanalene, å dirigere luft inn i og ut av motoren. Moderne motorer har støpte komponenter, og de kommer ofte med små ujevnheter og grove områder innebygd i metall. Ved hjelp av en jeksel med en karbid tips, kan du rengjøre inntaksporter, polere dem til en jevn glans. På utløpssiden, bolt sel eksosmanifolden og bruke slipemaskin for å sikre at eksosportene fullt samsvarer med formen og størrelsen av leddet, disse portene er vanligvis litt mindre.

 Bytt ut ventiler og ventilfjærer med alternative enheter, eller har en butikk utføre arbeid av ventilen. Formen på ventilene påvirke ytelsen, og ved å fjerne materiale på toppen av ventildekselet, kan du forbedre luftstrømmen som du reduserer obstruksjon i luftkanalen. I tillegg til ventilene, ved hjelp av titan eller høy styrke springer ventiler vil øke den røde linjen på motoren din, øker strømskinne.

 Installatør en tykkere eller tynnere toppakning. Dette er en enkel måte å tjene mer makt avhengig av om du er naturlig eller turbo aspirasjon. For en sugemotor, en tynnere toppakning - eller har en profesjonell butikk barbere hodet - vil øke kompresjon og dermed øke makten. På en turboladet motor, vil en tykkere topplokkpakningen lavere kompresjon, noe som tillater at motoren ytterligere manipulere sikker måte.

 Sett på veivaksel, kobler stenger og stempler med falske reserve enheter. De fleste motorene leveres med de interne komponentene i støping, smiing utveksle interne, kobler stenger og stempler blitt mye mer varmebestandig, slik at du kan øke kompresjon og timing i en sugemotor, eller øke boost og timing i en turboladet motor. I tillegg til større motstand mot varme, kan de smidde være lettere at handlingen til en bedre respons på gasspedalen. Noen markedet selskaper produsere Stroker kits, som er satt sammen på bunnen av komplett serie som lar deg øke forskyvning av motoren din via en revidert veivaksel, kobler stenger og stempler. Stroker kits kan tillate deg å slå en 1,8-liters motor til en 2,0-liters motor, som vil generere mer kraft.

 Hint

 Så en mekaniker fra hjemmet kan rengjøre kastet på et hode, er en profesjonell port og polish som er testet på en flyt benk den beste måten å optimalisere luftstrømmen over en motor hodet.

 Mer kraft betyr mer varmeutvikling, noe som kan pålegge kjølesystemet. Husk å sjekke kjøletemperatur og olje nøye for å finne ut om kjøle oppgraderinger vil være nødvendig.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha