Hvordan å snakke med en ekte 1972 Camaro SS

 Modellen 1972 var, for å si det rett ut, ikke akkurat et høydepunkt for ytelse biler som Camaro. Forsikring priser, drivstoffmangel, smog utstyr og høy pris gass var på vei; massiv, bekymringsløse hesten var på vei. Av denne grunn, de klassiske biler er vanligvis ikke den første purister jakten mens du ser noe å imponere sine venner. Men det, på sin måte, gjør bilene av æra smog som mye mer ønskelig for folk som ikke bryr seg hvor de spilte fire tiår siden. I 1972, bilen i dag, derimot, er mer enn bare et annet prosjekt bil æra smog i produksjon, overraskende for et par grunner.

 1972 SS Basics

 Dette året har vært avgjørende for Camaro: det var den siste gangen for store blokk motorer, og den siste gangen Super Sport badge se utstillingslokaler for en stund. Bilen er 1972 desto mer bemerkelsesverdig fordi i dag, på grunn av midten av året, 174 dager i streik på sin fabrikk i Ohio Norwood, GM avvikling selger mindre enn halvparten så mange Camaros for innlevering. Mer enn 1.100 biler ble delvis bygd enten kastes eller gis til yrkesskoler fordi det ville ha vært for dyrt å oppgradere til 1973 utslippsstandarder. Denne lille snafu nesten drept Camaro outright men lidenskapelig ramaskrik blant grupper forhindret blokken. I dag, i 1972 Camaros er blant de sjeldneste biler og andre generasjon samling - spesielt enkelt SS 6562 modeller som gjorde døren.

 Kort sagt

 SS-modellen var det RPO kode Z27, og var bare tilgjengelig med en V-8 motor. Det var det første året av egg-kasse "Corsair" grid som har kommet for å definere de senere modellene; det ble malt svart i år. Eksternt, kom bilen med aksenter, svart-ferdig, Hide-Away viskerarmen med et blad leddet på venstre side, SS emblemer på rattet, støtfanger og grille, 14-by-7-tommers hjul og F70 -14B, hvite brev dekk, skjevhet lag. Under lakenet, motoren var lyse aksenter, en tung forrett og motorfester, og "SS" spesiell isolasjon hette over. Disse modellene hadde bremser, dual eksos og en fjernkontroll, bakspeilet venstre. Big-block biler fikk en tung panel og RPO F41 oppheng foran og bak ryggen malt svart.

 Utdype

 De aller fleste biler SS 1 972 kom med 200-hestekrefter "Turbo Fire" L48 350 motor. Den valgfrie motoren, som kom 970 biler, men i år var "396" big block. Den "396" må være i anførselstegn fordi mens bilen ennå realisert "396" merker, den 240-hester motor LS3 "Turbo Jet" seg fortrengt 402 kubikk inches. Begge motorene kan leveres med manuell firetrinns og tre-trinns automatgirkasse. SS kom hver regnbuens farger bortsett fra sort, gul og lilla. Å innskrenke ting: Dette var det første året for setebeltene til tre poeng og paneler restyled dører og Hurst shifter lenger tilgjengelig. Følgende vises ikke frem til 1973: Reservedekk plassbesparende, absorberende støtfanger sjokk, advarer buzzerne for bilbelte, full skum bakseter med en registrering av ett stykke, EGR motoren, overløp av kjølevæske flasken og elektriske vindusheiser valgfritt.

 Acid Test

 Selv om det ikke spesielt lett, ugunstige kloner kunstnere kan renovere alle de ovennevnte for de grunnleggende modellene, Z28s og før eller senere bilene. VIN nummeret og hette Tags er noe helt annet. Hvis du krysser av dekselet tag - som ligger under panseret på instrumentpanelet med vindusvisker - se "Body av Fisher" på toppen, dødpunkt. På den øvre venstre side av etiketten for å avsløre årsmodell: det burde si "72", hvis det er fra i år. Når du har bekreftet året, kan du sjekke VIN nummeret på etiketten. Den femte sifferet i venstre er et brev betegner motoren, som var alt bestemt trim. Hvis det femte sifferet er en "L", er bilen en Z28. Liten blokk biler har en "K" i dette stedet, og big-block biler har en "U" Hvis du ser en annen bokstaven "U" eller "K", er det ikke en SS. Hvis du ser en av disse, er det.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha