Hvordan behandler jeg en forstuet tommel?

 Rygg sikkerhet ulna sikkerhet leddbånd er de to store leddbånd som holder tommelen på en person på rett plass. Når en av disse leddbånd er revet eller ødelagt, vanligvis etter en traume typen, som er kjent som en forskjøvet tommel, eller iblant har satt seg fast tommel. Dette er ofte svært smertefulle og kan føre til unormal tommelen justering hvis den ikke behandles. Hvile og isdannelse forstuet tommelen til du kan få riktig medisinsk behandling anses å være svært viktig. Legen vil da bestemme hva slags behandling du trenger avhengig av alvorlighetsgraden av skaden.

 Hvis du selv mistenker at du kan lide av en forstuet tommel, eksperter er enige om at det første du bør gjøre er å hvile området, og slutte å bruke det. Selv om det kan virke den riktige tingen å gjøre, bør du aldri prøve å reparere eller justere en forstuet tommelen på egen hånd. Dette kan føre til permanent skade på vev i området.

 Mange leger anbefaler også at isen brukes på en forstuet tommel. For å gjøre dette, er gjenstand for en ispose på håndflaten rett under tommelen. Hvis ingen isen tilgjengelig, vil gjøre alt for kald eller frossen, som en pose med frosne grønnsaker. Dette vil redusere mengden av smerte, samt redusere hevelsen i det berørte området.

 Spjelking av forskjøvet tommelen er en av de beste måtene å immobilisere den. Din hånd kan hovne opp betraktelig med denne lidelsen, så er det viktig å fjerne alle smykker fra hendene. Disse kan bli avskåret fra sirkulasjonssystemet, og føre til en rekke alvorlige problemer. Ringene som ikke er lett fjernes kanskje må kuttes med en knivring

 Når splinting tommelen, kan du prøve å sette den i samme posisjon som det endte, da for å holde mulig. Hvis du ikke har en gjeldende tommelen eller fingeren splint tilgjengelig, en rett, flat, hard pinne, som en popsicle stick, vil gjøre i en klemme. Begynn med å forsiktig plassere av pinnen på håndflaten, i anledning av tommelen. Du kan deretter tape splint på tommelen, taping tuppen av tommelen til første splint. Du kan lime den nedre kant av splint nær tommelleddet som mulig, og avslutt ved å pakke tommelen og hånden splint med enten en elastisk bandasje eller en rull med netting.

 Selv om du tror at forvridning er ikke alvorlig og vil gro av seg selv, for umiddelbar legehjelp er sterkt anbefalt å unngå ytterligere, mer permanent skade. Sannsynligvis det første en lege vil gjøre når du søker behandling for en forstuet tommelen er å ta et røntgenbilde. Dette vil tillate ham å se omfanget av skaden, samt om du har brukket beinet. Forvridning kan enten være et enkelt eller et komplekst forvridning.

 En enkel tommelfinger forvridning, er ligament vanligvis enten strukket eller revet knapt. Denne typen forskjøvet tommelen er ansett å være den enkleste som skal behandles, og som regel bare legen må manøvrere tommelen tilbake i leddet. Ofte vil tommelen måtte bli immobilisert, vanligvis med et støpt, omtrent tre uker. Deretter blir muligheten til å flytte på figuren langsomt vender tilbake.

 En kompleks tommel forvridning vanligvis noe mer alvorlige, fordi minst ett av dekkene helt revet. Mesteparten av tiden er det nødvendig med en operasjon for å reparere skaden. Etter operasjonen må tommelen normalt være immobilisert til seks uker. Noen pasienter kan også kreve fysioterapi for å gjenvinne hele spekteret av bevegelse.

  •  En splint er ofte en ideell måte å holde en forstuet tommel immobilisert.
  •  En lege vil vanligvis en x-ray for å finne den beste behandling for en forstuet tommel.
  •  En pose med is, som kan hjelpe med hevelse av en forstuet tommel.
  •  Noen som typer bør unngå en forstuet tommel når det er mulig.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha