Hvordan bli en journalist?

 Journalistikk er en givende karriere som mange trakter. Hvis du har bestemt at du ønsker å bli journalist, er det første skrittet for å få en utdannelse. De fleste journalister, minst, en bachelorgrad i engelsk, kommunikasjon eller journalistikk. En utdanning er et nødvendig skritt for å lære om journalistikk og å hjelpe deg å få din første jobb med en avis, magasin eller annen form for media. Noen skoler vil også hjelpe deg med å finne journalistikk jobber.

 Selv om du får opplæring, er det en god idé å gjøre så mye praktisk erfaring som du kan få. Det innebærer arbeid på skolen avis eller radiostasjon og tar minst ett, om ikke mer, praksisplasser i løpet av dine år på skolen. Praksisplasser kan være uvurderlige erfaringer, og kan også føre til å bli ansatt dersom internship er fullført.

 Som du fullføre opplæring og praktisk erfaring, bør du være i stand til å avgjøre om det er en journalist karriere banen du vil ta. Journalister bør være i stand til å finne en god historie og raskt. De bør være i stand til å nærme seg det fra en interessant vinkel, samt være i stand til å kommunisere effektivt med andre mennesker, spesielt hvis du ønsker å jobbe som reporter eller korrespondent. Muligheten til å skrive klart og konsist uten mye hardt arbeid er en verdifull ferdighet.

 Du må også bestemme din spesialitet. Det er mange forskjellige måter å være en journalist, alltid inkludert en journalist i print journalistikk, utenrikskorrespondent, fotojournalist, eller en tv-journalist. Den type karriere du ønsker å forfølge vil avhenge av din kompetanse, personlighet og hvor mye du ønsker å reise for jobben din. Det er nyttig å prøve forskjellige områder mens de fortsatt i college, for å gjøre det mer sannsynlig at du vil bli fornøyd i karrieren du ende opp med å velge.

 Når du først begynner å prøve å bli journalist, hjelper det å se lokalt. Lokale aviser, radio eller TV-stasjoner er sannsynlig å være entry-level stillinger er tilgjengelig for nye journalister, og erfaring vil se bedre ut på din CV når du søker etter en annen jobb. Freelancing er et annet alternativ - å støtte journalister seg selv gjennom freelance skrive for ulike publikasjoner. Online jobbsøking er et annet alternativ. Husk at å ta en mindre enn ideell jobb i starten, som fungerer som en korrekturleser, kan du komme i døra og har en god start på en karriere i journalistikk.

  •  En bachelorgrad er nødvendig for de fleste journalistiske karriere.
  •  Journalister lære ofte stenografi å lette deres påtegninger hastighet.
  •  En fremadstormende journalist bør vurdere å gå til skolen for å studere journalistikk.
  •  Journalister rapporterer ofte om naturkatastrofer og utvinning innsats.
  •  Fotojournalister arbeide for å gi sitt publikum med bilder til å følge nyhetsrapporter.
  •  Journalister ofte delta lokale møter for å rapportere om store høydepunktene.
  •  En fremadstormende nyhetsreporter kan få erfaring som en radio kringkasteren.
  •  En journalist kan forfølge en karriere innen print journalistikk.
  •  En nyhetsreporter er ansvarlig for forskning og intervjue personer med interesse for å utvikle en historie.
  •  En journalist må kunne kommunisere godt.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha