Hvordan bremsene fungerer på en bil?

 Trykk

 Bremsene for et arbeid av bilen på fluidtrykket. Når pedalen trykkes inn, aktiveres det et stempel i master sylinder som trykksetter bremsevæske i rørene, noe som fører til bremsekomponenter til å flytte. Bremsevæske har en meget høy motstand mot press, og derfor ikke komprimere godt, og det er derfor det er ideelt for bruk i bremsesystemer. Derfor et bremsesystem for lekkasjer eller luftbobler ikke fungerer, eller ikke i det hele tatt. Det er meget viktig at lekkasje i systemet er støttet raskt, på grunn av risikoen som er involvert.

 Skivebremser

 Disc bremsesystemer består av to plater per hjul, som klemmer på en spinnende rotor når bremsepedalen trykkes ned. Når væsken er under trykk, sender den et stempel i bøylen fremover, tvinger bremsene på begge sider av rotoren som skal trykkes, noe som fører til at bremse ned og stoppe motorvognen. Skivebremser er overlegen trommelbrems ved at de spre varmen raskt og effektivt, og reduserer risikoen for glassplater og bremsesvikt. Rotorer med hull i kule raskere enn aksje enhet, og er tilgjengelig for de fleste bruksområder. Over tid platene slitasje og må skiftes ut.

 Trommelbremser

 Trommelbremser operere på samme teori som skivebremser, men med et annet design. De begge bruker friksjon for å bremse og stoppe bilen, men tromme bremser sko ansette, i stedet for plater, for å gjøre jobben. Skoene er inne i stålbremsetrommelen i seg selv, som roterer sammen med hjulet. Når bremsetrykk er påført, en komponent kalt hjul sylinder øker, presser bremseskoene vekk fra og mot den indre kanten av trommelen. Dette friksjon virker å bremse ned og stoppe bilen. Mens skivebremser kjøle raskere, trommelbremser som regel har mer plass, og dermed mer bremsekraft, noe som gjør dem ideelle for kjøretøy tauing tilhengere.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha