Hvordan bygge en 468 Chevy motor BB

 Den eneste grunnen til å ta en Chevrolet motorblokk 454 cubic inches og slå den inn i en motor på 468 kubikk inches er ren hastighet eller bruke det i en racerbil. Hvordan bygge en 468 Chevy motor BB avhenger av dine preferanser. Har det gjort med deg selv eller med hjelp av disse instruksjonene. Vær forberedt på å gjøre deg selv litt arbeid og overlate resten til fagfolk om det er ditt første forsøk på å bygge en større motorblokk Chevy fra en blokk av aksjer med boringen anlegget.

 Ting du trenger

 motorblokk

 Heads

 Pistons

 Kamaksel

 Langere

 Seals

 Keys

 Ratchet Wrench

 Sockets

 Skrutrekker

 Momentnøkkel

 Instruksjoner

  •  1

 Fikse en motor fabrikk 454 av en motor brakett for å konstruere en Chevy motor 468 BB. Fjern motorblokken Big Stock 454. Ta av inntaksmanifold, ventildekslene og dekke timing gear. Fjerne vippearmer og støtstenger. Dra blokken hoder og fjerne vektløfting.

 2

 Slå av motoren og ta ut bunnpannen. Fjern hvert stempel ved å fjerne låsepinnen plugge stempelet til veivakselen og skyv blokken opp stempelet. Ta registerkjede på motorblokken ved å løsne de tre skruene som holder rapporten fra kamaksel på plass, deretter trekke giret motor og kjede. Trekk veivaksel timing gear og blokken før du fjerner veivakselen.

 3

 Fjern de veivaksel bærer caps fikse opp og trekk den sveiv ut av blokken. Lagring veivakselen i en stående posisjon. Rengjør motorenheten korrosive materialer på alle overflater innvendig og utvendig for å fjerne.

 4

 Blokkere maskinen plass til større stempler. Forbedre sylinderveggene til 0,60 større enn det opprinnelige hullet 454, slik at et stempel er stor nok til å legge 25,5 ml per sylinder kan være montert inn i hver sylinder. Maskin motor plattform for opptak og lederne for å sikre en riktig passform av disse komponentene nå.

 5

 Sett blokk tilbake på motorholderen. Plasser veivakselen plante i hovedlagre og stram opp med de viktigste lager cap bolter og en momentnøkkel. Smør hvert trinn under installeringen for å unngå skader under første oppstart. Sett timing gear på veivakselen slutten.

 6

 Slå av motoren og sett de store stempler i hver sylinder med en kompressor stempelringer for å trykke ringene i stempelet sporet mens et lett trykk stempelet nedover i hver sylinder. Sikring av stempelstangen til veivakselen ved hjelp av en forbindelsesstang hette og to bolter. Smør hver lagerflate, sylinderveggene og på sidene av stemplene under installering.

 7

 Vi presenterer en kamaksel i motoren. Fikse blokken hodene med en forsegling mellom hvert hode og motorblokken. Sett løftere og fest den etterfølgende arm hver ventil våren, som holder en støtstang i hvert løft. Sett en ventil dekselet på hvert hode. Installere et tannhjul av kam med registerkjede på veivakselen timing gear og både dekk med registerkjededeksel. Fest inntak manifold og bunnpanne å fullføre jobben.

 Hint

 Olje og fett er avgjørende her. Bruk mer enn du tror du trenger, og ikke bekymre deg om rotet. Ved hjelp av gummihetter på stempelstangen av hetten for å beskytte boltene veivakselen når stemplene installasjonen. Gummi slangen fungerer veldig bra. En kanyle med stor diameter kan arbeide mye å sprøyte olje på hvert magasin før bevegelse av stempelstangen på den.

 Friksjon dreper en splitter ny motor på kortere tid enn det tar å blinke under første oppstart. Bruke mange montering fett, så vel som 90 og 30 vekt olje når motoren bygging av en Chevy motor 468 BB; det hindrer "hot spots" på veivaksel, kamaksel og et lager inne i motorblokken etter montering.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha