Hvordan Cookware påvirker næringsstoffer i mat - og din helse

 Valg av potter kan påvirke den ernæringsmessige verdien av matvarer ved tilsetning av næringsstoffer til mat, senking av den naturlige tap av næringsstoffer under koking, og aktivt økende tap av næringsstoffer under koking.

 I tillegg har noen potter må gjøre maten mer intense naturlige smaker og dufter, som i sin tur kan gjøre maten mer - spiselig - eller mindre. Les videre for å finne ut hvordan du kan slå en pott med maten. Og vice versa.

 •  Aluminium. Aluminium er lett og leder varme godt, det er bra. Men metallet gjør noen aroma kjemikalier smellier og peeling, snu hvit mat gul eller brunlig. Til tross for hva du kanskje har hørt, ikke matlaging med aluminium potter øke risikoen for å utvikle Alzheimers sykdom.
 •  Kjøper: Naked kobber er potensielt giftige metaller. Derfor kobber potter er overtrukket med tinn eller rustfritt stål. Når du koker med kobber, periodevis slimhinnen i potten. Hvis den skadede potten har relined eller kaste den ut.
 •  Keramikk: Terra cotta og stekepanner tillate overflødig damp å rømme mens i akkurat nok fuktighet for brød og fuktig og kylling til mørt. Dekorerte keramiske fartøy er en annen sak. Glasuren gjør potten mye mindre porøs, slik at kjøtt eller fjærfe kokt i en tildekket malt leire potten damper i stedet for å steke.

   Enda viktigere, noen pigmenter som brukes til å male eller glasere grytene inneholder bly. Når pottene er bakt i en ovn som ikke er varm nok, eller hvis de ikke er sparket en tilstrekkelig lang tid, bly utlekking fra keramiske i kontakt med sure matvarer, for eksempel fruktjuice eller mat marinert i vin eller eddik.

 •  Emalje: Glasur potter er laget av metall dekket med porselen. Enamelware varmer tregere og mer ujevn enn bare metall. En god kvalitet av emaljerte overflate misfarges og ikke reagerer med mat. Hvis overflaten av chips og du kan se metallet under, kaste glasset slik at metallflak i maten.
 •  Glass: Glass er et nøytralt materiale som ikke reagerer med mat.
 •  Jern: Jern leder varme godt og holder seg varm lenger enn andre potter, og frigjør jernioner i mat, som kan forbedre den ernæringsmessige verdien av middag. Imidlertid er mer jern ikke nødvendigvis er bedre. Det fremmer oksidasjon og kan bidra til overflødig jern lagring i noen mennesker.
 •  Nonstick: nonstick flater er laget av plast pluss herdere. Så lenge overflaten ripefri og intakt kommer til å reagere den klebende overflaten med mat.

   Nonstick potter nyter en dieter. De gjør at du kan lage mat uten tilsatt fett, men de grunnen enkelt. Ripete nonstick kokekar er ikke skadelig for helsen. Hvis du svelge små biter av non-stick, de passerer gjennom kroppen ufordøyd.

   Men når nonstick flater veldig varmt, og din matlaging området ikke er godt ventilert, kan du oppleve Teflon feber - influensalignende symptomer med ingen kjente langtidsvirkninger. For å unngå dette, må vinduene være moderat og åpen flamme bereder.

 •  Rustfritt stål Rustfritt stål er en legering, et stoff som består av to eller flere metaller. Hans dyder er hardhet og slitestyrke; Ulempen er en dårlig varmeledning. I tillegg omfatter legeringen nikkel, et metall der mange mennesker sensitive.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha