Hvordan definere Timing på en 4 Stroke en sylindret motor

 Liten fire-takter, ensylindrede motorer kan vanligvis finnes i gressklippere, kompressorer, vannpumper og generatorer. Enkel i design og funksjon, de kan produsere mye arbeid for pennies i gassen. Annet enn rutinemessig vedlikehold, ingenting skjer mye på disse motorene å forårsake store problemer. Selv om de midlertidige kjennetegn ikke kan settes til en ensylindret, firetaktsmotorer, det er tilfeller der kalenderen kan reduseres eller kastet dramatisk, som krever reparasjoner og vedlikehold.

 Ting du trenger

 Engine servicehåndboken

 Socket sett

 Ratchet Wrench

 Hammer

 Ratt avtrekker

 kjøring nøkkelen

 Skrutrekker

 Tang

 Tykkelse Gauge

 Riktig timing hjul

 Plasser motoren på et fast underlag der det ikke vil skli. Bruk en socket og skiftenøkkel for å fjerne dekselet fra hovedmotoren. Dekselet har som regel tre boltene som fester, og det er på siden eller toppen av motoren. Ta av dekselet. Inspiser veivakselen til en skralle enhet kobler begynnelsen av trekkraft, eller grep holder rattet på plass.

 Bruk en hammer til å kjøre sperreanordning mot klokken for å skru det av. Bruk en pipe å fjerne mutteren fra rattet, hvis den har denne fiksering. Ikke ta av hjulet. Bruk en pipe å fjerne motoren tennpluggen. Drei rattet for hånd mens du holder fingeren på tennplugghullet. Stopp når du føler lufttrykket på fingeren.

 Inspiser hjulet og Magneto. Magneto ligner en spole med to grener som strekker seg mot rattet felgen. Rattet har en magnetisk sensor om bord som skal justeres med slutten magneto grener. Hvis det ikke stemmer, har planen sklei. For å bekrefte dette, vri rattet og tilbake frem raskt. Hvis den beveger på veivakselen, er svinghjulet skåret nøkkelen eller sklei på akselen.

 Plassere et hjul avtrekker på rattet og trekke krok klør på baksiden av rattet. Plasser strekkstaget i den forsenkede ende av veivakselen, og roterer trekke håndtaket i retning med urviseren inntil hjulet slippes. Inspiser veivakselen kilesporet for skade, og fjerne den skadede stasjonen. Plasser en ny nøkkel til veivakselen kilesporet. Trykk på knappen med en hammer for å feste ordentlig.

 Forbedre Tenning Timing

 Bruk en skrutrekker til å skru av sølv, sirkulært kabinett som inneholder punktene og kondensator. Løsne justeringsskruen på poeng. Fjern den andre skruen med en skrutrekker. Fjern de to lille sønn av våren klemme poeng. Bruk en skrutrekker til å fjerne den ene skruen som holder kjøleren på plass. Kast gamle elementer og kondensator. Før de nye punkter i justeringsskruen, og sett de andre skrue poeng. Stram skruene med et lett trykk bare.

 Plassere en ny kondensator i posisjon, og stram den ene skruen med en skrutrekker. Fest to små sønn i fjærklemmen. Bruk tang til å rotere veivakselen til liten cam lapp på veivakselen an mot friksjon blokk koblet til punktene. Se i bruksanvisningen for måling av gapet som kreves for kontrollpunkter. For eksempel kan det være 0.020. Velg riktig blad og plassert mellom kontaktflatene på poeng.

 Sett en skrutrekker i punkt innstilling sporet og vri den frem og tilbake for å lukke eller åpne poeng. Når du har lukket poeng pads på høyre tykkelsen på bladet, stram festeskruen poeng og deretter festeskruen. Bytt ut plug poeng og skru til skruene med en skrutrekker. Justere rattet på veivakselen og trykk ned på skile så langt som mulig. Skru palanordning ned, eller svinghjul mutter og stram den med en hammer eller en stikkontakt.

 Sett tennpluggen og skru med en fangst. Koble til tennpluggledningen. Plasser den bakre panseret av motoren og sette inn bolter. Stram boltene med en stikkontakt. Trekk i startsnoren for å teste motoren.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha