Hvordan du feilsøker en telefonforbindelse

 Feil tilkobling av telefonlinjen kan avslutte din bruk av telefon og oppringt Internett-tilkobling til mer enn én. Det kan føre til at det å være treg eller uregelmessig eller ikke være i stand til å koble til. Dette kan gjøre din opplevelse på Internett frustrerende, eller føre til støy eller brutte samtaler. Hvis du tror det er noe galt med tilkoblingen til telefonlinjen, er det noen måter å teste den.

 Instruksjoner

 Ta med datamaskinen til en familie hjemme eller en venn og koble sine modemer til deres telefonlinje. Ved hjelp av din ISP, prøv å koble til Internett. Hvis den kobles, så vet du at det ikke er et problem med datamaskinen, men telefonlinjen.

 Lytt til støy eller interferens på telefonlinjen. Trekk ut telefonlinjen fra modemet og koble den til en vanlig telefon. Plukk opp telefonen, slå den på og lytte kløe, tungpustethet eller spraking. Dette kan være årsaken til en treg tilkobling eller hyppige avbrudd. Sjekk telefonforbindelsen og sørg for at den er riktig tilkoblet; en løs tilkobling kan føre til tungpustethet.

 Plukk opp og slå på din vanlige telefon. Hvis du hører en summetone, det er et problem med tilkoblingen til å komme inn i huset. Kontakt telefonselskapet hjemme umiddelbart.

 Hvis problemet startet nylig å analysere de endringene du har gjort nylig. For eksempel, har du en ny telefon som kan være årsaken til problemet? Power har nylig kommet ut som kan føre til problemer? Når du har identifisert en endring du nylig, ringe telefonselskapet og be om forslag til hvordan å løse problemet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha